Want wat is de Drug Concerta gebruikt?

Concerta is een geneesmiddel dat bij de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), die fungeert als een centraal zenuwstelsel stimulant die is bedoeld om de aandacht te verhogen en hyperactiviteit verminderen bij patiënten met ADHD Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het is alleen beschikbaar op recept.

Actieve bestanddeel

Volgens de fabrikant is Concerta actieve bestanddeel, Methylfenidaat HCl, gedachte om de heropname van noradrenaline en dopamine blokkeren in het presynaptische neuron en verhoging van de afgifte van deze monoaminen in de extraneuronale ruimte. Dit proces, dat is ingebouwd in een verlengde afgifte tablet, wordt gezegd om symptomen van ADHD bij zowel volwassen en jeugdige patiënten verminderen. Het is verkrijgbaar in doses van 18, 27, 36 en 54 mg.

Geschiedenis

Het bedrijf nu bekend als Novartis gepatenteerde methylfenidaat in 1954. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een mogelijke remedie voor de ziekte van Mohr. Beginnend in de jaren 1960, werd het geneesmiddel toegediend aan kinderen tot hyperactiviteit, die later bekend werd als de behandeling van ADHD. Het is nu de meest voorgeschreven psycho middel ingezet om de aandoening te behandelen. Concerta zelf is in april 2000 goedgekeurd en gedacht om de meest effectieve vorm van het geneesmiddel vanwege de verlengde afgifte tablet.

Andere versies

Concerta is eigenlijk een van de nieuwere versies van methylfenidaat op de markt voor de behandeling van ADHD. Ritalin is hetzelfde geneesmiddel en wordt gebruikt om dezelfde aandoening behandelen; maar het is een instant release versie van het medicijn dat sommige onderzoek suggereert is niet zo effectief als de tabletten met verlengde afgifte van Concerta. Er zijn generieke versies, zoals "Methylin" die beschikbaar zijn in de VS en. De nieuwste versie van het actieve geneesmiddel in de vorm van een pleister genoemd Daytrana.

Side Effects

Concerta is gekoppeld aan mogelijke fysieke bijwerkingen, variërend van milde maagklachten naar gemeld plotselinge dood bij mensen met hartafwijkingen of hartproblemen, aldus de FDA. Het is ook gemeld dat patiënten die Concerta hebben ervaren een verhoogde bloeddruk, hartslag, beroerte en een hartaanval tijdens het gebruik van de medicatie.
Psychische bijwerkingen zijn ook gemeld, en de FDA waarschuwt om een ​​arts te bellen als een patiënt heeft nieuwe of verergering van psychische klachten, zoals steeds verdacht, stemmen horen of dingen geloven die niet waar zijn. Plotselinge toename in agressief gedrag of verergering van de bestaande voorwaarden worden ook waarschuwingsborden.

Die moet vermijden Concerta

De FDA adviseert mensen die zeer gespannen of onrustig, mensen met glaucoom, mensen met tics of syndroom van Tourette of een familiegeschiedenis van het, een allergie voor één van de bestanddelen, die hartproblemen hebben, hebben psychische problemen, waaronder psychose, depressie of bipolaire ziekte, een afwijkend EEG, slokdarm, maag of darm problemen of kinderen jonger dan 6 jaar mogen niet Concerta nemen.