Wanen of Reference in bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis en schizofrenie zijn twee van de meest gevaarlijke en onbegrepen psychische aandoeningen. Hoewel ze zijn aparte aandoeningen, ze delen waanvoorstellingen denkprocessen en andere functies die ernstig kan worden vrij snel. De wanen ertoe leiden dat mensen los te maken van de samenleving en de werkelijkheid en patiënten zijn vaak vast in hun eigen kleine, particuliere en martelende ziekte tot de juiste behandeling kan worden verkregen.

Definitie

In de praktijk van de psychologie, een waan van verwijzing voorkomt, wanneer een persoon ten onrechte gelooft dat hij het voorwerp van opmerkingen, gedragingen en belachelijk dat meestal blijken goedaardig te zijn of hebben absoluut niets te maken met hem. De bipolaire persoon bereikt dit soort misleiding door zichzelf projecteren op elk onderwerp van gesprek, opmerking of reactie, echt geloven dat hij wordt gericht. Wanen referentiepunt zich ook voordoen wanneer een bipolaire persoon ten onrechte van mening dat willekeurige gebeurtenissen, liedjes, televisieprogramma's of zelfs dagelijkse gebeurtenissen zijn betekenisvol en houd betekenis alleen aan hem.

Gemeenschappelijkheid

Wanen referentiepunt zijn zeer gebruikelijk in een bipolaire stoornis. Ze begeleiden paranoïde en psychotische gedachten die vaak problemen en aantasting bipolaire patiënten op een dagelijkse basis. Mensen met een bipolaire stoornis hebben vaak het gevoel de wanen verdiepen wanneer zij in een manische fase. Echter, wanen nog in de depressieve fase zijn en verhogen de paranoia een persoon lijdt natuurlijk bipolaire stoornis.

Negatieve sociale interactie

Sociale interactie wordt een probleem voor de bipolaire patiënt, niet omdat ze mist sociale vaardigheden, maar vanwege waanideeën van referentie. Lichte opmerkingen, oneven glimlach en fluisteren al worden omgezet in hatelijke opmerkingen met verborgen betekenissen, vuile blikken en fluisterde verhalen over de persoon die lijdt aan een bipolaire stoornis. Bipolaire patiënten fine-tunen van hun oren en ogen tijdens sociale interacties en vaak verwachten dat zij het onderwerp van onsmakelijke discussie of belachelijk te maken, of dat anderen gewoon proberen om hun goede naam ruïneren met laster zal zijn. Niet alleen de persoon met een bipolaire stoornis geloven dat anderen te belasteren haar, ze gelooft dat ze doen het met boosheid en plezier. Ze kan dan per ongeluk uithalen en verbaal of fysiek aan te vallen een andere persoon. Door te proberen om zich ten onrechte te beschermen tegen spot, de bipolaire patiënt kan eigenlijk het onderwerp van veel speculatie en spot geworden.

Manie

Wanneer bipolaire patiënten gaan in manie, elk symptoom dat ze weer wordt radicaler dan het was in de depressieve toestand. Manie heeft ook het effect van over-opblazen ego van de persoon; veel bipolaire patiënten geloven dat de reden waarom mensen zijn hen belasteren en kwaadaardig is omdat anderen jaloers zijn op een bepaalde spectaculaire vaardigheid of talent ze hebben. Wanen referentiepunt zijn zeer gevaarlijk tijdens de manische fase - in deze fase, een persoon met een bipolaire stoornis gedraagt ​​zich abnormaal door het nemen van risico's, het vechten, gokken, onveilige seks, het werken aan weinig slaap en duwen zich om harder te werken op minder downtime. Mania is een fase waarin oncontroleerbare gedachten de vrije loop door de hersenen.

Conclusie

Met de tijd, is het te hopen dat de algemene bevolking zal beginnen in te zien dat wanen zijn zeer beangstigend en pijnlijke beproevingen en niet iets dat een persoon met een bipolaire stoornis kan uitschakelen als ze goeddunkt. Wanen geworden krachtige waarheden aan de persoon en de oorzaak van haar een grote hoeveelheid emotionele, lichamelijke en geestelijke nood. Ook al medicatie niet wanen kan genezen de hele tijd, kan het helpen de patiënt inzicht in de grotere foto en beginnen te werken door middel van haar wanen en de waarheid zien voor wat het werkelijk is.