Wandering Eye Syndrome

Volgens de American Association for Pediatric Ophthalmology en scheelzien (AAPOS), 4 procent van de Amerikanen hebben strabismus, of verkeerde uitlijning van de ogen. Eén type uitlijning, genaamd zwerven oog veroorzaakt een oog niet concentreren en kijkt in de tegenovergestelde richting van het andere oog. Dwalend oog meestal ontwikkelt bij kinderen, maar komt ook voor bij volwassenen van blessures of andere problemen die invloed hebben op hoe het oog richt.

Oorzaak

Dwalend oog wordt veroorzaakt door de afwijking van de neuromusculaire controle een oogje's. Wanneer een persoon die kijkt naar een voorwerp, een oog niet kunnen concentreren, waardoor het oog afdrijven in een andere richting.

Risicofactoren

Kinderen ontwikkelen meestal dolende oog. Het kan willekeurig optreden wanneer een kind perfect gezond, of door aandoeningen die de hersenen, zoals syndroom van Down, een hersentumor of cerebrale parese. Bij volwassenen zwervende oog wordt veroorzaakt door een beroerte, neurologische problemen, ziekte van Graves of trauma aan de hersenen, de zenuwen die oogbeweging of de oogspieren controleren.

Symptomen

Symptomen van dwalende ogen zijn onder ogen die blijven niet uitgelijnd wanneer een persoon kijkt naar een voorwerp, ongecoördineerde oogbewegingen en verlies van het gezichtsvermogen in het aangedane oog. Mensen kunnen ook last dubbel zien of verliezen het vermogen om diepte te zien.

Behandeling

Volgens AllAboutVision.com, behandeling voor dolende oog omvat visie therapie, die oefeningen of apparaten gebruikt om de getroffen ogen te corrigeren. Apparaten die worden gebruikt in oog scherpstelling te corrigeren, zoals een pleister over het goede oog, dat het aangetaste oog dwingt om zijn spieren te versterken. Brillen worden ook gebruikt.

Als visietherapie vermogen van het oog om zich te concentreren niet verbetert, kan oogspieren chirurgie aandacht van het oog te corrigeren.

Complicaties

Onbehandeld, zwervend oog kan een permanent karakter krijgen. Volgens de National Institutes of Health (NIH), het kan ook amblyopie, algemeen genoemd lui oog, die het vermogen van een persoon om details te zien vermindert veroorzaken.