Waarom zou je zien een cardioloog voor Verhoogde Lipids?

Waarom zou je zien een cardioloog voor Verhoogde Lipids?

MedlinePlus kenmerkt hoge cholesterol en triglyceriden als lipide aandoening die typisch weergegeven als verhoogde lipide niveaus in het bloed. Die verhoogde niveaus kan uw risico op hart-en vaatziekten, beroertes en hoge bloeddruk verhogen, waardoor een bezoek aan een ervaren cardioloog, voor mogelijke diagnose en behandeling, een goede preventieve gezondheidszorg.

Hyperlipidemie Defined

Volgens de American Heart Association (AHA), wordt de voorwaarde van verhoogde lipiden (of vet) in het bloed genoemd hyperlipidemie, en kan een waarschuwing maar niet noodzakelijk een indicatie van mogelijke problemen gezondheid van het hart.

Soorten Hyperlipidemia

De AHA worden drie soorten hyperlipidemie: hypercholesterolemie (hoge cholesterolspiegels in het bloed), hypertriglyceridemie (hoog triglyceridengehalte in het bloed) en hyperlipoproteinemia (verhoogde lipoproteïnen in het bloed).

Tekenen van Hyperlipidemia

Informatie op de website van USA Today's waarschuwt dat er zelden zichtbare symptomen van hyperlipidemie. In meer extreme gevallen kan het puistje-achtige laesies op het lichaam te ontwikkelen of hebben xanthoma (cholesterol deposito's) onder de huid en rond de ogen.

Behandelingen voor Hyperlipidemia

Na een diagnose van hyperlipidemie, MedlinePlus aangeeft, mijn uw arts voorschrijven van een of meer van de volgende behandelingen: het verliezen van gewicht, het eten van een hart-gezond dieet, lichaamsbeweging, stoppen met roken of zelfs met behulp van een cholesterolverlagend geneesmiddel genaamd een statine.

Diagnose

Hyperlipidemie wordt meestal gediagnosticeerd na een lichamelijk onderzoek, een grondige beoordeling van de medische voorgeschiedenis en het vasten bloedonderzoek. De bloedonderzoeken specifiek triglyceriden, low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol en high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol te bepalen.