Waarom zijn zuurvaste Vlekken Nuttig?

Waarom zijn zuurvaste Vlekken Nuttig?

Wetenschappers gebruiken microscopen en kleuringstechnieken detecteren en differentiëren micro-organismen, zoals bacteriën, in patiënt monsters. De meeste bacteriën kleuren goed met behulp van conventionele kleuringsmethoden. Echter, enkele ondoordringbaar conventionele kleurstoffen en vereisen het gebruik van een speciale zuurvaste kleuring.

Procedure

Volgens de American Society for Microbiology, gaat overspoelen een glijbaan met een kleine hoeveelheid van de patiënt exemplaar met rode carbol fuchsine kleurstof, te spoelen met een zuur-alcohol oplossing, en restaining het met methyleenblauw dye zuurvaste kleuring. Alle structuren, behalve zuurvaste bacteriën, laat u de rode pigment toen gewassen met zuur en absorberen de blauwe vlek plaats. Zuurvaste bacteriën behouden rode kleurstof en als rode staafvormige structuren tegen een blauwe achtergrond.

Tuberculose

Zuurvaste bacteriën omvatten het genus Mycobacterium, een groep bacteriën die tuberculose en andere verwante ziekten. Tuberculose is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar een derde van de wereldbevolking treft en is de belangrijkste oorzaak van de dood van bacteriële infectieziekte, volgens Dr Kenneth Todar, professor in de microbiologie aan de Universiteit van Wisconsin-Madison.

Belang van kleuring

Het kweken en het identificeren van bacteriën vergt tijd. Volgens Dr. Todar duurt 4-6 weken zichtbare kolonies van Mycobacterium tuberculosis groeien. De Centers for Disease Control merkt op dat zuurvaste kleuring biedt artsen met een snelle en kosteneffectieve manier van het maken van een voorlopig tuberculose diagnose.