Waarom zijn sommige Neuronen meer dan een meter in lengte?

Waarom zijn sommige Neuronen meer dan een meter in lengte?

Neuronen zijn de cellen die je zenuwstelsel omvat. Ze dragen informatie in uw hersenen en in verschillende delen van je lichaam door het gebruik van elektrische signalen. In grote vertebraten kan neuronen moet een meter lang.

Waarom sommige neuronen kan worden meer dan een meter lang

Sommige neuronen dan een meter lang omdat ze moeten signalen van de hersenen naar verschillende extremiteiten. Neuronen dat deze lengte bereiken zijn vaak in het ruggenmerg en in de ledematen.

De Axon

In lange neuronen, is het axon dat de meerderheid van de lengte bereikt. Het axon doel is om informatie uit het cellichaam naar de volgende cel, of in sommige gevallen het weefsel beïnvloedt (spier, bijvoorbeeld).

Motorische neuronen

Neuronen van deze lengte zijn motorneuronen, wat betekent dat zij buiten de hersenen aanwezig op signalen van de hersenen doorgeven aan het lichaam. De axonen hebben vaak een stof genaamd myeline, die een huls rond de axon vormt opdat het betrekken elektrische impulsen sneller, zodat berichten van en naar de hersenen gebeurt tijdig. Omdat veel motorneuronen een lengte van enkele meters kan bereiken, is dit belangrijk. Zonder myeline, zouden we niet in staat om te reageren in de tijd om een ​​gevaarlijke stimulus.