Waarom zijn nierstenen Gevaarlijk bij kinderen?

Waarom zijn nierstenen Gevaarlijk bij kinderen?

Tijdens de jaren 1970 en 1980, artsen en kinderartsen gebruikt om nierstenen bij kinderen eens in de paar maanden te behandelen. De laatste jaren hebben nierstenen bij kinderen sterk toegenomen, met sommige ziekenhuizen maken klinieken gewijd aan pediatrische nierstenen. Onbehandeld, nierstenen kunnen kinderen schade veroorzaken permanente nieren, blok urinestroom en mogelijk leiden tot nierfalen.

Symptomen

Nierstenen, ook bekend als nierstenen of urolithiasis, ontwikkelen kinderen als mineralen en stoffen zoals calcium, urinezuur, cystine en oxalaat ophopen in de blaas, ureter of nieren, waardoor kristalachtige stenen. De meest voorkomende symptomen van nierstenen bij kinderen omvatten bloed in de urine, extreme pijnscheuten ook bekend als nierkoliek, misselijkheid en braken, frequente aandrang tot urineren, buikpijn en rugpijn. Jongere kinderen kunnen niet zien merkbare symptomen van een niersteen en zijn gediagnosticeerd tijdens beeldvorming testen voor andere medische redenen.

Behandeling

Kinderen die hebben kleine nierstenen 5mm of kleiner zal vaak in staat zijn om de stenen passeren thuis. Uw kinderarts zou aanraden niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen om pijn te beheren evenals vereisen verhoogde vochtinname om de steen uit de urineleider, blaas of nieren te spoelen. Kinderen die hebben grotere nierstenen moet misschien schokgolflithotripsie of percutane nephrolithotomy ondergaan om de stenen te verwijderen. Schokgolflithotripsie maakt gebruik van hoge-energie schokgolven om de steen te breken in kleinere fragmenten die gemakkelijk kunnen worden doorgegeven. Percutane nephrolithotomy om kleine telescopische instrumenten die worden ingebracht in de huid om de stenen te verwijderen. Schokgolflithotripsie kunnen worden gebruikt in combinatie met percutane nephrolithotomy kleinere stenen voor verwijdering creëren. Ureteroscopie is een andere optie voor het verwijderen dat het inbrengen van kleine telescopische instrumenten omvat in de urethra, blaas, ureter en nieren stenen te verwijderen. Ureteroscopy telescopen bevatten camera's die het mogelijk maken de artsen om de belemmerende stenen te bekijken.

Preventie / Solution

Kinderen die nierstenen hebben gehad hebben een 30 procent tot 65 procent kans op het opnieuw ontwikkelen van stenen. Om de kans dat de stenen weer zal ontwikkelen aangetast, dienen de preventieve maatregelen zoals routinematig bloed en urine testen voor metabole stoornissen en verhoogde vochtinname strikt worden nageleefd. Kinderen onder de 5 moet minstens vier kopjes water per dag te drinken, terwijl de kinderen in de leeftijd tussen 5 en 10 per dag moet drinken van zes kopjes water. Kinderen ouder dan 10 jaar moeten ten minste acht kopjes water per dag verbruikt. Verhoogde inname vloeistof zal leiden tot meer urinestroom door de blaas en de nieren, waardoor de opbouw van mineralen en creatie van nierstenen.

Overwegingen

Als uw kind metabole risicofactoren hadden overmatige stenen tijdens de eerste aflevering en voert, kan uw kinderarts wilt u uw kind om te voorkomen dat nieuwe stenen uit de ontwikkeling te monitoren. Als u uw kind voor nierstenen te volgen, zal uw kinderarts waarschijnlijk beeldvormende onderzoeken, zoals een echografie uit te voeren, om eventuele afwijkingen ontwikkelen bekijken.

Waarschuwing

Kinderen die nierstenen hebben gehad en calciumgehalte toegenomen in de urine, ook bekend als hypercalciurie, moet rigide dieet richtlijnen naast vloeistofinname toegenomen. Kinderen met hypercalciurie moeten eten een zoutarm dieet, eet kalium-rijke voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, en te voorkomen dat vitamine D en calcium supplementen. Als hypercalciurie blijft een probleem te zijn, je kind nodig heeft om medicijnen te nemen om calcium te verlagen.