Waarom zijn Kreeften nuttig?

Waarom zijn Kreeften nuttig?

Sommige mensen kunnen denken kreeften zijn gewoon lekkere schaaldieren van de zee, maar kreeften zijn eigenlijk goed voor het menselijk lichaam. Kreeften zijn vol van voeding en vitamines die goed zijn voor de menselijke gezondheid zijn en helpen stimuleren het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Kreeften bevatten minder vet dan andere voedingsmiddelen zoals rundvlees of varkensvlees, waardoor het niet bijdraagt ​​gewichtstoename of verstopte bloedvaten.

Nutrition & Vitaminen

Kreeften zijn rijk aan natrium, kalium, koper en fosfor, die goed is voor de nieren en de totale energieproductie van het lichaam. Kreeften bevatten ook calcium en magnesium, en kleine hoeveelheden ijzer, zink, mangaan, selenium en omega 3-vetzuren. Dit zijn gezonde elementen die helpen handhaven van de botten, spieren en verschillende organen. Kreeften ook gevuld met gunstige vitaminen zoals vitamine A, E, B6, niacine en pantotheenzuur, die goed is voor de huid en het zenuwstelsel.

Calorieën

Kreeften zijn relatief laag in calorieën. Honderd gram van kreeft vlees bevat ongeveer 90 calorieën, met de calorieën uit vet rond de 8. Dit is ongelooflijk laag in vergelijking met gemalen rundvlees hamburgers. Honderd gram gemalen rundvlees hamburger patty bevat alleen al meer dan 300 calorieën, de rest van de hamburger niet meegerekend.

Voordelen van de gezondheid

Het lage niveau van koolhydraten in kreeften maakt het een goede maaltijd voor degenen die behoefte hebben om hun inname van voedsel met dit bijzondere verbinding te beperken. Mensen die artritis kunnen ook profiteren van het eten van kreeft, omdat de koper en fosfor in het vlees helpen verlichten de symptomen van artritis. De omega-3 vetzuren en selenium binnen kreeften helpen om het menselijk hart en het zenuwstelsel en het immuunsysteem gezond.

Milieu Effect

Het eten van meer vis, zoals kreeft, in plaats van land-based food, zoals koeien, varkens en kippen, is uiteindelijk beter voor het milieu, volgens professor Ray Hilborn van de Universiteit van Washington. Volgens studies Hilborn's, de ecologische impact van mensen eten meer wilde vis is veel minder dan het consumeren van land-based dieren, wat energie en middelen nodig om te onderhouden. Als zeevruchten zoals kreeften niet op bedrijven die pesticiden en antibiotica bevatten, ofwel worden verhoogd, is het algehele gezonder voor het menselijk lichaam dan het eten van rundvlees of varkensvlees zou zijn.