Waarom zijn Antidepressiva slecht?

Antidepressiva een soort medicatie gebruikt om de symptomen van depressie verminderen.
Een overheid studie toonde aan dat antidepressiva de meest voorgeschreven medicijnen in de Verenigde Staten. De studie wees uit dat voor elke 100 drugs voorgeschreven, 5.1 waren antidepressiva. Antidepressiva worden vaak gebruikt voor de behandeling van depressie, maar ook andere aandoeningen ook. Helaas, er zijn een aantal gevaren van deze drugs die je bewust van moet zijn voordat u hen.

Soorten

De belangrijkste soorten antidepressiva SSRI's of selectieve serotonine heropname remmers, NDRIS (noradrenaline en dopamine heropname remmers), SSNRIs (serotonine en noradrenaline heropname remmers), tetracyclische antidepressiva en combinatie-heropnameremmers en receptor blokkers.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Hoewel er veel verschillende soorten antidepressiva, vele bijwerkingen optreden in alle soorten van deze geneesmiddelen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, verhoogde eetlust en gewichtstoename, vermoeidheid, agitatie, rusteloosheid, constipatie, duizeligheid, slapeloosheid, verminderde of verhoogde seksuele drang en een droge mond. Hoewel deze bijwerkingen niet slopende, er zijn andere, meer ernstige bijwerkingen te overwegen. Sommige van deze zijn suïcidale neigingen, verslaving en ontwenning.

Zelfmoord

Een van de voornaamste zorgen over antidepressiva de zelfmoordneigingen veroorzaakt. Volgens de FDA, mensen onder de 18 jaar zijn meer vatbaar voor het ontwikkelen van suïcidale neigingen bij het nemen van antidepressiva dan die meer dan 18. Helaas is er nog steeds een risico op suïcidale gedachten en gedrag zelfs bij mensen ouder dan 18. De FDA vereist nu alle antidepressiva om de consument te waarschuwen over de kans op suïcidaal gedrag, met name bij adolescenten.

Verslaving

Helaas kan antidepressiva verslavend zijn. Degenen die het nemen van antidepressiva stoppen te snel riskeren ontwenningsverschijnselen die zijn genoemd als antidepressivum stopzetting syndroom. Antidepressiva zijn medicijnen die helpen reguleren je stemming door het aantasten van de chemische stoffen in je hersenen. Biopsychiatry.com stelt dat diegenen die eerder middelenmisbruik niet bepaalde soorten antidepressiva moet nemen. Andere vormen van antidepressiva hebben echter niet bewezen dat een verslaving veroorzaken.

Opname

Ontwenningsverschijnselen van antidepressiva, ook bekend als antidepressivum staken syndroom, prikkelbaarheid, verdriet, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, angst, suïcidale neigingen en duizeligheid. De Mayo Clinic adviseert dat patiënten die antidepressiva contact opnemen met hun arts om de dosering geleidelijk te verlagen voordat volledig stoppen van de medicatie.

Risico's

Het belangrijkste risico van het nemen van antidepressiva is het hebben van suïcidale gedachten en gedrag. Helaas, maar niet allen van deze bijwerking, vele anderen. Zouden geen andere risico's, zoals de verslaving en intrekking, als ernstig, maar kan nog steeds produceren dezelfde bijwerkingen alsof u nog steeds op de drug. Het is belangrijk om te overleggen met uw arts voordat u een antidepressiva, vooral als u jonger bent dan de leeftijd van 18 jaar.