Waarom wordt mijn neus Get Red als het koud is?

Waarom wordt mijn neus Get Red als het koud is?

Een van de reacties van het lichaam tegen koude temperaturen is het vernauwen van de bloedstroom naar niet-essentiële gebieden en deze om te buigen in de richting van het hart naar het lichaam warmte te behouden. Dit antwoord is de belangrijkste reden waarom je neus wordt rood als het koud is.

Functie

De omleiding van de bloedstroom in de koude temperaturen is een instinctieve reactie overleven. De bloedvaten in de extremiteiten vernauwen, waardoor de stroom naar de extremiteiten - inclusief de neus - en waardoor meer bloed voor de vitale organen.

Resultaat

Door deze beperkte bloedstroom, de neus en andere extremiteiten aanvankelijk verbleken. Het lichaam zal periodiek de vernauwde vaten verwijden om een ​​korte uitbarsting van het bloed te laten stromen in het gebied en vervolgens de schepen weer vernauwen. Deze uitbarsting van het bloed zorgt ervoor dat de neus op rood.

Binnenshuis

Een plotselinge toename in uw omgeving temperatuur, zoals wanneer je naar binnen gaan van de in koud weer, zal ertoe leiden dat de vernauwde vaten om snel opnieuw te verwijden. De toename van de bloedtoevoer zorgt ervoor dat je neus op rood tot de bloedstroom en egaliseert de huid keert terug naar zijn normale kleur.