Waarom wordt mijn nek Itch?

Waarom wordt mijn nek Itch?

Een jeukende nek kan het gevolg zijn van een aantal dingen, waarvan sommige u snel genezen op uw eigen en anderen die medische zorg nodig hebben. Echter, als je constant krassen op de omgeving zal het niet alleen maar erger, maar kon uitbarsten in zweren, krassen, verdikking van de huid of andere onaantrekkelijk en meer ernstige problemen. Uiteindelijk is de belangrijkste stap is om uit te vinden wat er achter de jeuk.

Oorzaken

Je nek kan jeuken als gevolg van een allergische reactie op parfum, zeep, voedsel, medicijnen, cosmetica of sieraden, evenals insectenbeten, luizen, zonnebrand, zonnevlekken en zelfs herpes zoster. Daarnaast kunnen huidaandoeningen zoals acne, eczeem, tinea of ​​impetigo de wortel van het probleem. Seborrheic keratose en neurodermitis, die beide resulteren in dikke stukken geïrriteerde huid, kan ook de oorzaak zijn, zoals folliculitis of ontstoken haarzakjes.

Begeleidende symptomen

Een beperking van de oorzaak van je jeukende nek door op te merken welke andere symptomen die de jeuk te begeleiden. Allergische reacties komen vaak met huiduitslag, terwijl zonnevlekken brokken kan brengen en zonnebrand maakt de huid rood en soms blaren of peeling. Insecten en luizen beten veroorzaken vaak hobbels en huidaandoeningen kunnen veroorzaken nekvel te zwellen en rood. Als de hals jeuk gepaard gaat met hoofdpijn, koorts en rillingen of tintelende kan herpes zoster de oorzaak.

Behandeling

De behandeling van jeukende hals afhankelijk van de oorzaak. Enkele van de oorzaken, zoals zonnebrand, zal genezen op hun eigen tijd en geen verdere behandeling nodig. U kunt actuele crèmes die de jeuk bij apotheken en drogisterijen te verminderen kopen. Ze kunnen helpen bij stoppen jeuk en zwelling, maar zal de oorzaak niet te genezen als het een huidinfectie, conditie of andere meer sereus probleem. Een bezoek aan de arts zal eventuele onderliggende problemen te bepalen.

Eliminatie

Met het proces van eliminatie als u denkt dat uw nek jeuk wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Als de jeuk dook plotseling na het gebruik van een nieuwe cosmetische, haarverf, huid lotion, shampoo, zeep, wasmiddel of parfum, stoppen met het gebruik van dat specifieke product. Als je theoretiseren de jeuk is van een bepaald voedingsmiddel, elimineren de verschillende voedingsmiddelen uit uw dieet, een voor een, om te zien of je nek stopt jeuk. Doe hetzelfde met over-the-counter geneesmiddelen, maar alleen voorgeschreven medicijnen te elimineren na overleg met uw arts.

Reizen

Sommige medische voorwaarden kunnen opduiken of erger als mensen ver van huis reist, volgens verkeerde diagnose. Jeukende nek voorwaarden die in deze categorie vallen zijn folliculitis en huidinfecties van tinea en impetigo. Tinea wordt veroorzaakt door een schimmel en impetigo door bacteriën. Verkeerde diagnose zegt voorwaarden die opduiken tijdens de reis zijn niet noodzakelijkerwijs gebonden aan de reisbestemming, maar het gedrag van de reiziger.