Waarom wordt mijn haar uitvallen?

Mineralen tekort

Bepaalde mineralen tekorten kunnen leiden tot haaruitval bij lichte, matige of zelfs ernstige graden. Zink is een essentieel mineraal gecrediteerd snelle wondgenezing, immuunsysteem en eiwitsynthese.

Zonder voldoende dagelijkse inname van zink, het lichaam is een risico op tal van ziekten toenemende ernst afhankelijk van het niveau van een tekort. Mentale lethargie kan manifesteren door een milde vorm van zink deficiëntie, terwijl diarree, gewichtsverlies en haaruitval signaal een serieus. Haaruitval als gevolg van tekort aan zink vindt direct door de vertraagde eiwitsynthese nodig folliculaire sterkte en groei.

Hoewel de symptomen van tekort aan zink kan ontstaan ​​als gevolg van een andere aandoening, het vergroten of behouden van de aanbevolen dagelijkse inname van zink is een betaalbaar en relatief snelle manier van het terugdringen van haaruitval als andere voorwaarden zijn uitgesloten. Dit geldt vooral als uw dieet ontbreekt eiwitten en ijzer, waarbij de laatste een tweede mineraal waarvan het tekort kan ook leiden tot haaruitval. De aanbevolen dagelijkse inname van zink is 8 mg voor vrouwen en 11 mg voor mannen, volgens de National Institutes of Health.

Hormonale veranderingen

Elke gebeurtenis die extreme verschuivingen in de hormonen veroorzaakt kan leiden tot geleidelijke haaruitval. Haaruitval sommige vrouwen ervaren tijdens de menopauze en / of onmiddellijk na de zwangerschap is vergelijkbaar met die veroorzaakt door hormonale anticonceptie bij andere vrouwen. Deze vorm van haaruitval is vaak voor en meestal niet een indicator van een meer ernstige medische aandoening.

Vrouwen die pas bevallen zijn (binnen drie maanden na levering) merken vaak het verlies van haar in kleine, zonder patroon bosjes, terwijl menopauzale vrouwen met haaruitval een dunner worden van het haar rond de tempels kunnen zien. Omdat dramatische hormonale verschuivingen zijn de reden voor deze vormen van haaruitval, moeten vrouwen in beide situaties een verbetering zien als een hormonaal evenwicht wordt bereikt, hetzij natuurlijk, hetzij door middel van hormonale substitutietherapie (HST).

Medicinale Behandelingen

Haaruitval niets met genetische aanleg, kunnen bestaande medische aandoeningen (zoals ringworm of ziekte van de schildklier) en stress ook optreden als bijwerking van bepaalde medicijnen en / of medische behandelingen.

Verschillende hormonale anticonceptie controles citeren licht tot matig haarverlies als een potentiële neveneffect; zelfs de niet-pil geboortebeperking NuvaRing is bekend haarverlies bij vrouwen veroorzaken. Veel antidepressiva voorschrijven lijst ook haaruitval als bijwerking met de potentie om zowel mannen als vrouwen beïnvloeden.

Een van de meest voorkomende medische redenen haaruitval chemotherapie, die bestaat uit een reeks van hoge dosering anti-kanker geneesmiddelen ontworpen om kankercellen te doden en stoppen de verspreiding in het lichaam. Het nadeel van deze agressieve behandelingen is de vernietiging veroorzaakt het op niet-kankercellen, zoals haarzakjes, waardoor de meeste zo niet alle lichaamshaar te vallen tijdens behandeling. Omdat geneesmiddelen oorzaken voor haaruitval zijn niet biologisch gebaseerd, haar regeneratie is zeer waarschijnlijk na de gegeven behandeling wordt gestaakt.