Waarom wordt mijn haar uitvallen zo gemakkelijk?

Haaruitval komt vaak voor

Volgens een recent artikel in de Washington Post, Amerikanen besteden meer dan $ 3 miljard per jaar op haar-verlies producten. Terwijl algemeen beschouwen deel van het verouderingsproces, soms haaruitval een toenemend gezondheidsprobleem betekenen. Er is geen officiële remedie voor haar verlies, maar het identificeren van de oorzaak en het bepalen van preventieve en correctieve behandelingen aanzienlijk kan vertragen de progressie van de haaruitval.

Tijdelijke haaruitval

Tijdelijke haaruitval, algemeen bekend als alopecia areata, is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen. Het kan worden veroorzaakt door een schok aan het lichaam, hetzij emotioneel of fysiek. Haaruitval treedt op omdat de wortels van de haren inactief. Zoals haar valt uit, nieuwe haar niet groeien. Het probleem vanzelf wordt meestal na een paar maanden.

Sommige medische behandelingen, zoals chemotherapie of straling behandelingen kunnen haarverlies veroorzaken, maar ze meestal verdwijnen zodra de behandeling wordt gestopt. Als u het nemen van een reguliere medicatie, kan uw arts vragen dat u stopt voor een paar weken om te bepalen of de medicatie de oorzaak is van haaruitval.

Permanente Haaruitval

Mannelijke of vrouwelijke kaalheid of alopecia androgenetica, is gebruikelijk. Dit type van haarverlies gewoonlijk beïnvloedt de kroon en de zijkanten van de kop in combinatie met de algemene dunner worden van het haar. Volledige kaalheid bij vrouwen is zeldzaam. Echter, een familiegeschiedenis van vrouwelijke kaalheid verhoogt het risico van haarverlies.

Huidaandoeningen zoals lupus en reumatoïde artritis, kan een ander type van haarverlies, alopecia areata veroorzaken. Dit gebeurt wanneer wanneer de littekens in de haarfollikel voorkomt nieuwe groei. Voor sommige mensen, kunnen extra bloedtesten nodig zijn om de oorzaak van de aanhoudende haaruitval vinden.