Waarom wordt mijn gezicht rood worden na het eten Spaghetti Sauce?

Waarom wordt mijn gezicht rood worden na het eten Spaghetti Sauce?

Eten is een dagelijkse praktijk, maar voor sommige, ongewenste gevolgen komen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Als je gezicht roodheid of blozen ervaren na het eten van voedingsmiddelen, zoals spaghetti, kan je een medisch probleem dat aandacht behoeft te hebben. Echter, niet alle roodheid in het gezicht is te wijten aan medische zorgen, dus moet u zich bewust van als je zulke problemen ervaart.

Food Allergy

Voedselallergie├źn, of zelfs voedsel gevoeligheden, kunnen zich presenteren door middel van veranderingen in de huid. Als u roodheid van het gezicht of zelfs lichte spoeling na het eten van bepaalde voedingsmiddelen te ervaren, kunt u een voedselallergie in verband met dat punt hebt. Als u roodheid hebben gemerkt na het eten van spaghetti saus, kan je een allergie voor tomaten hebben. U kunt contact op met uw arts of allergoloog te hebben voedselallergie testen uitgevoerd of onderhouden van een voedsel log om te zien of u de roodheid na het eten van de andere op basis van tomaten voedingsmiddelen merken.

Too Hot (temperatuur)

Blozen in het gezicht kan optreden wanneer je eet voedingsmiddelen die te warm in temperatuur zijn. Als u een hot-off-the-kachel bord spaghetti hebt gegeten, kun je blozen ervaren als de temperatuurstijging in je mond waardoor de bloedvaten in je gezicht op te vullen met bloed. Dit type gezicht roodheid na het eten van spaghetti is tijdelijk en zal verdwijnen zodra uw mond en gezicht hebben genormaliseerd in temperatuur.

Too Hot (Bijsmaak)

Kruidige voedingsmiddelen kan blozen veroorzaken als het lichaam reageert op pittige ingredi├źnten met een verhoogde bloedtoevoer naar de haarvaten en bloedvaten. Spaghettisaus dat is pittig, zoals versies gemaakt met rode peper vlokken, kan roodheid veroorzaken als gevolg van de kruidigheid van het gerecht. Dit is een tijdelijk effect en verdwijnt na een tijdsperiode. U kunt dit type van blozen voorkomen, als u gevoelig bent voor het, door te kiezen voor minder pikante sauzen en gerechten.

Medische aandoeningen

Een van de redenen achter blozen na het eten van zure voedingsmiddelen zoals spaghettisaus kan als gevolg van een slepende of het ontwikkelen huidaandoening zoals rosacea. De roodheid die optreedt bij rosacea is iets anders dan een typische voedselallergie. Rosacea kan worden veroorzaakt door het zuur in de saus samen met de extra koolhydraten in de pasta, aangezien beide oorzaken van rosacea breakouts.