Waarom wordt mijn blaas Lekkende?

Waarom wordt mijn blaas Lekkende?

Volgens de Amerikaanse Urologische Vereniging Foundation, zijn controle over de blaas problemen (BCP) ervaren door miljoenen mensen. Vele oorzaken kan tijdelijk zijn, maar een lekkende blaas kan ook veroorzaakt worden door onderliggende gezondheidsproblemen.

Medicijnen

Bepaalde geneesmiddelen zijn bekend om een ​​lekkende blaas veroorzaken. Deze medicijnen zijn onder andere spierverslappers, hart medicatie, bloeddruk en kalmeringsmiddelen.

Dieet

Dranken kan incontinentie veroorzaken door op te treden als een blaas stimulans en diureticum; deze dranken zijn koolzuurhoudende dranken, alcohol, thee en koffie. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de blaas verergeren; deze omvatten tomaat, citrusvruchten en voedingsmiddelen met kunstmatige zoetstoffen en glucosestroop.

Infecties

Urineweginfecties (UWI) zijn bekende oorzaken van irritatie van de blaas. Urineweginfecties veroorzaken sterke aandrang om te plassen en incontinentie.

Constipatie

De blaas en rectum delen dezelfde zenuwen. Hierdoor constipatie veroorzaakt de zenuwen overactief worden, waardoor urinaire frequentie en incontinentie.

Hardnekkige

Hoewel oorzaken van lekkende blaas tijdelijk zijn, kunnen sommige gevolg van aanhoudende onderliggende fysieke problemen. Deze omvatten neurologische aandoeningen, prostaatkanker of een vergrote prostaat, blaaskanker of stenen, interstitiële cystitis, een hysterectomie, zwangerschap en bevalling, en de veranderingen die komen met het ouder worden.