Waarom worden mijn Borst & Oren gekwetst toen ik Run?

Waarom worden mijn Borst & Oren gekwetst toen ik Run?

Incidenteel last kan optreden bij het uitvoeren, met inbegrip van pijn op de borst of schouder en pijn in het oor. Deze pijn kan ernstig probleem betekenen, maar vaak is er een eenvoudige uitleg.

Oorzaken van pijn op de borst

Totdat een arts sluit een hartaandoening, moet een loper stoppen als pijn op de borst optreedt. Pijn in de borst kan ook worden veroorzaakt door spieronevenwicht en slechte houding. Volgens Dr Steve Dischiavi, fysiotherapeut voor de Florida Panthers, een opleiding met een onevenwichtige lichaam verkort het weefsel in de voorkant van het lichaam en zorgt ervoor dat de schouders naar voren voorgevoel, het creëren van pijn in spieren en gewrichten.

Oorzaken van oorpijn

Running veroorzaakt bloed uit alle hoeken van het lichaam te worden omgeleid naar de spieren, de bloedvaten in de oren vernauwen. Dit verlaagt zuurstofgehalte en kan pijnreceptoren stimuleren in de oren, vooral bij lage temperaturen. Als oorpijn blijft, contact opnemen met een arts om uit te sluiten een oorontsteking of een andere aandoening.

Behandeling

Een evenwichtige lichaamsbouw kan worden gecreëerd door versteviging van de rugspieren en de voorste spieren, zegt Callum Keith-King, een personal trainer bij Diakadi Body Personal Training and Wellness Center. Het oprekken van de schouder, rug en borst spieren voor en na een run zal los te maken en te verlichten die gebieden. Het dragen van een muts of hoofdband in koeler weer warm je oren en het voorkomen van verdere vernauwing van de bloedvaten.