Waarom moet een persoon een insulinepomp?

Waarom moet een persoon een insulinepomp?

Insuline is een hormoon dat door de alvleesklier die u toelaat om het voedsel dat je eet in energie je lichaam kan gebruiken om te zetten. Diabetes is een ziekte waarbij uw lichaam niet genoeg insuline produceert of niet de insuline u goed te produceren gebruiken, volgens de American Diabetes Association (ADA). Diabetici die onvoldoende insuline moet het hormoon op regelmatige basis. In het verleden betekende die zelf shots, vaak meerdere malen per dag. Als u diabetes hebt, je hebt nu een optie. In plaats van het nemen van insuline via een injectie, kunt u een insulinepomp gebruiken.

Insulinepompen

Insulinepompen zijn computergestuurde apparaten, ongeveer de grootte van een pieper, die u voorzien van kleine continue dosis insuline. De meeste insuline pompen zijn ontworpen om te worden gedragen aan een riem, in een zak of aan je ondergoed. De pompen worden door de slang aan op een katheter die is ingebracht in de huid, meestal in je maag als hierboven afgebeeld bevestigd. Tubeless insulinepompen zijn ook beschikbaar. Deze hebben kleine peulen, die vasthouden en leveren de insuline, die zijn aangesloten op uw lichaam met lijm. De pod, die insuline levert door middel van een kleine canule, kan overal op het lichaam worden geplaatst.

Hoe Insulinepompen Work

Beide soorten pompen kunt u de hoeveelheid insuline toe te dienen op een continue basis (basale dosis) en ook extra bedragen tijdens de maaltijden (bolus doses) of na bloedglucosetesten (supplementaire doses) te leveren bepalen. Traditionele pompen hebben bedieningselementen op de eenheid voor deze instellingen. Tubeless pompen gebruiken draadloze apparaten die personal digital assistants (PDA's) lijken op de doseringen in te stellen.

De pompen leveren uw insuline automatisch, maar u moet de pomp reservoir of pod met insuline te vullen om de paar dagen op basis van de hoeveelheid insuline die u gebruikt. De meeste units hebben een lage insuline alarm. U moet ook de slangen en de katheter of canule om de 2 tot 3 dagen te veranderen.

Waarom gebruik maken van een insulinepomp

Strakke controle van de bloedsuiker is belangrijk voor de gezondheid van een diabetische's op lange termijn, volgens de National Institutes of Health (NIH). "Hoge bloedsuikerspiegel na verloop van tijd kan leiden tot hart-en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen," volgens de NIH. "Lage bloedsuikerspiegel kan je trillerig voelt of flauwvalt." Een insulinepomp kan u helpen een stabiele basale bloedsuikerspiegel zonder de pieken en dalen van de insuline-injecties te behouden.

Voordelen

Insulinepompen bieden zowel een betere controle van de bloedsuiker en verhoogde flexibiliteit in het beheer van uw diabetes. Daarnaast pompen elimineren de noodzaak voor de dagelijkse insuline-injecties, verminderen het optreden van ernstige lage bloedsuikerspiegel en laat je oefenen als je wilt, zonder het eten van grote hoeveelheden koolhydraten voordat je begint, volgens de ADA.

Overwegingen

Insulinepompen kan duur zijn en je verzekering kan geen betrekking op de kosten van de apparatuur. De gemiddelde kosten van een pomp is $ 6000, en maandelijkse levering kosten variƫren van $ 250 tot $ 500, afhankelijk van Diabetes Health. Ook zijn sommige mensen vinden het moeilijk om te wennen aan de pompen. Ze vinden de pompen "hinderlijk omdat u de pomp meestal bevestigd," volgens de ADA. Leren om uw pomp ook gebruiken kan een verblijf in het ziekenhuis of polikliniek opvoeding nodig.