Waarom is Talk gebruikt om de baby Powder Make?

Waarom is Talk gebruikt om de baby Powder Make?

Talk is een zacht gesteente bestaat uit silicium, magnesium en zuurstof. Ontgonnen over de hele wereld, wordt talk gebruikt in alles, van lippenstift op papier naar productie van rubber. Bij het maken van baby-poeder, wordt talk gebruikt vanwege zijn zachtheid, absorptievermogen en hydraterende eigenschappen. Terwijl sommige gezondheid zorgen zijn gerezen over zijn potentieel als een kankerverwekkende stof, de meeste onderzoeksbureaus stellen dat-talk gebaseerd babypoeder geen risico voor de gezondheid.

Structuur

Verkalkte talk is een extreem zacht gesteente; het prijzen een een op de Hardheidsschaal van Mohs. Daarentegen een menselijke vingernagel ligt typisch tussen twee en drie. Talk is samengesteld uit kleine, platte deeltjes genaamd microplatelets, en de banden tussen elke plaat zijn makkelijk te breken. Deze zwakte maakt talk gemakkelijk te verbrijzelen en vermalen tot een fijn poeder. Eenmaal verpulverd, talk is ongelooflijk fijnkorrelig en onwaarschijnlijk delicate oppervlakken zoals babyhuid krabben.

Absorptievermogen

Wanneer poedervorm, talk is uiterst absorberend. Echter, terwijl het zuigt vocht wanneer toegepast op de huid, talk weerstaat ook aankoeken of de vorming van een pasta. De vlakheid van de afzonderlijke platen houdt afzonderlijke deeltjes van talk aan elkaar plakken en kleven aan andere oppervlakken. Dit vermogen om vloeistof te absorberen zonder elkaar binden maakt talk ideaal voor baby-poeder, omdat het belangrijk is om de baby huid vrij van vocht en residu om huiduitslag te voorkomen houden.

Het smeren

Een talk's paradoxaler eigenschappen is zijn vermogen om vocht te absorberen zonder eigen smerende eigenschappen verliest. Talk wordt gebruikt in fabrieken als een component in machinesmering, alsook in cosmetische make-up te glijden op de huid soepel. Deze samenstelling van de mineralen talk toelaat om vocht zonder drogen huid, wat belangrijk is voor baby zorg huid droog genoeg om huiduitslag maar vochtig genoeg voorkomen schuren of scheuren te houden worden gehouden.

Alternatieven

Rapporten verschillen over de gezondheidsrisico's van talk-gebaseerde poeders. Wanneer gewonnen uit de natuur, talk bevat kankerverwekkende asbest. Echter, strenge normen in de Verenigde Staten hebben in plaats sinds 1970 geweest en ervoor zorgen dat alle talkpoeder is vrij van asbest. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek niet classificeren asbestvrije talk als een kankerverwekkende stof. Echter, maïszetmeel vergelijkbaar met talk qua samenstelling en absorptievermogen en kan worden gebruikt als een alternatief voor talk gebaseerde babypoeder.