Waarom Is Ice Cream Slecht voor zure reflux Lijders?

Waarom Is Ice Cream Slecht voor zure reflux Lijders?

IJs op zichzelf is niet slecht voor zure reflux-patiënten. Er zijn echter, anatomische en omgevingsfactoren die zure reflux kan verergeren. De primaire advies is dit: als het eten van een bepaald voedsel verergert uw zure reflux, dan moet je dat voedsel te vermijden.

Algemene Anatomie

De onderste esophagus sfincter (LES) is een gespierde klep in de bodem van de slokdarm. Als je slikt, de LES opent kort om voedsel door te laten en vervolgens gesloten totdat je weer slikken. Zure reflux treedt op wanneer de LES niet goed sluit, waardoor maagzuur terug in de slokdarm.

Muscle Tone

Vet voedsel, zoals ijs, verlagen de spiertonus van de LES. Verminderde spierkracht maakt het moeilijk voor de LES om gesloten houden wanneer het moet, waardoor maagzuur een back-up door middel van de LES.

Stress

IJs is een comfort food dat mensen eten wanneer ze gestresst zijn. Stress veroorzaakt digestie tijd te vertragen. Hoe langer voedsel in je maag, hoe langer actief maagzuur aanwezig zijn, en hoe groter de kans is dat ze zullen terug in de slokdarm.

Tijd van de dag

IJs is een typische avond dessert of tussendoortje. Eten en onmiddellijk liggend bevordert de situatie waarin maagzuur terugstroomt in de slokdarm.

Maag-Gas

Lactose, een van de ingrediënten in ijs kan maag gas veroorzaken. Gas kan je boeren, en boeren kunnen leiden tot reflux.