Waarom is het belangrijk om respect Autoriteit?

Waarom is het belangrijk om respect Autoriteit?

Respect voor gezag is een indicator van een goede geestelijke gezondheid. Bovendien zorgt het ervoor dat individuen tegen schade of nadelige gevolgen voor anderen. Individuen die een pathologische vorm van autoriteit hebben staan ​​bekend als anti-sociaal. Hoewel de anti-sociale individuen intellectueel regels kunnen begrijpen, kunnen ze niet begrijpen waarom ze moeten worden gerespecteerd. De meeste normale mensen hebben een aangeboren begrip van waarom het belangrijk voor hen om gezag te respecteren.

Collectieve Beveiliging

Wanneer mensen respecteren het gezag van sociale normen of de wet, verzekert de wederzijdse veiligheid. Als mensen de wet overtreden, kunnen ze schadelijk zijn of inbreuk maken op de rechten van de mensen om hen heen. Bijvoorbeeld, een persoon die drankjes en aandrijvingen een tragisch ongeval kan veroorzaken. Individuen respecteren autoriteit, omdat ze begrijpen dat doen produceert collectieve veiligheid.

Individuele Veiligheid

Figuren Autoriteit vaak regels om de veiligheid van het individu te beschermen. Deze soorten regels zijn vroege aangetroffen in het leven van mensen, als hun ouders iets zeggen zoals "Je bent niet toegestaan ​​om te spelen met het licht sockets." Als zodanig, mensen gezag respecteren omdat ze weten dat te doen zal ze stimuleren te berokkenen.

Zonder negatieve gevolgen

Wanneer persoonlijke of collectieve veiligheid is niet genoeg om respect voor autoriteit te motiveren, kunnen mensen ervoor kiezen om de regels te houden, om straf te ontlopen. Wanneer mensen ervoor kiezen om gezag te negeren, ze zich bloot aan vervolging. Zo kan een drugsdealer weinig zorg over zijn persoonlijke gezondheid of die van zijn cliënten, maar de dreiging van de gevangenis kan genoeg zijn om hem af te schrikken.

Mantaining Bestel

Wanneer mensen respecteren autoriteit, het bevordert de sociale orde. Dit is belangrijk omdat het toelaat maatschappij groeien en bloeien. Zo worden de belastingen gebruikt om sociale programma's en fondsen overheidsbeleid te creëren. Als gevolg daarvan zijn er wegen, openbare diensten en meer economische mogelijkheden.