Waarom is Cosopt Oogdruppel Gebruikt voor Low Tension Glaucoom?

Glaucoom is een ziekte die resulteert in het verlies van weefsel waaruit de optische zenuw, hetgeen visuele informatie aan de hersenen draagt. Dit wordt vaak geassocieerd met een verhoogde oogdruk, maar sommige mensen kunnen glaucoom te ontwikkelen, zonder dat metingen van verhoogde oogdruk. Dit type van glaucoom is bekend een lage spanning of normale drukglaucoom.

Glaucoma

Glaucoom heeft vele vormen. Sommige glaucoom leiden terwijl het drainagesysteem van het oog is nog open. Deze vormen zijn bekend als open-hoek glaucoom. Sommige glaucoom gevolg van het afvoersysteem van het oog sluiting, en staan ​​bekend als gesloten-hoek glaucoom. Lage spanning glaucoom is een open-hoek glaucoom.

Het meten van de oogdruk

Uw oogarts kan uw oogdruk meten via één van verschillende methoden, zoals niet-contact tonometer (ook bekend als de lucht puff test) of Goldmann tonometrie met de blauwe-gefilterde licht gebruikt als gele fluoresceïne druppels in het oog .

Behandeling

Als de druk in het oog nooit wordt gemeten bij een hoger dan normaal niveau, maar de oogzenuw toont nog steeds tekenen van schade aan glaucoom, wordt de ziekte gedefinieerd als lage spanning glaucoom. Lage-drukglaucoom nog behandeld op dezelfde manier als glaucoom, die door de druk verder te verlagen in het oog.

Cosopt

Cosopt is een drukverlagende oogdruppels die twee werkzame bestanddelen bevat: een bètablokker genaamd timolol en een koolzuuranhydraseremmer vernoemd dorzolamide. Deze ingrediënten werken door verschillende mechanismen om de productie van fluïdum verminderen in het oog.

Overwegingen

Als uw oog arts u heeft gediagnosticeerd met glaucoom, zal hij willen zien je regelmatig naar de oogdruk te meten evenals andere tests van de progressie van de ziekte uit te voeren. Vermindering van oogdruk, zelfs bij mensen met lage spanning glaucoom, is een beproefde methode voor het verminderen van de progressie van de ziekte.