Waarom is cholesterol belangrijk?

Zelfs met al de discussie over de effecten op de gezondheid cholesterol's, maar weinig mensen weten wat cholesterol eigenlijk is en waarom uw lichaam produceert het. Het zou ook duidelijk zijn dat cholesterol komt in verschillende soorten, en dit type hebben verschillende effecten op het lichaam. Het houden van het cholesterolgehalte gereguleerd kan een verschil tussen een gezond leven en een kreupel of zelfs beëindigd door een hartaanval of beroerte te maken.

Doel

Cholesterol is een wasachtige stof die wordt gevonden in bloed en cellen. Cholesterol is niet al het kwaad. In feite, je lichaam cholesterol nodig heeft om te functioneren. Zonder cholesterol, zou het lichaam niet in staat om celmembranen te produceren of bepaalde hormonen. In feite, je lichaam natuurlijk produceert het grootste deel van de cholesterol die je gebruikt - tot 75%. De overige 25% komt uit het voedsel dat je eet.

Effecten

Cholesterol is slecht in overmaat. Als je lichaam te veel cholesterol bevat, wasachtige opbouw vormen in de slagaders. Deze opbouw kan de slagader muren verharden, het creëren van een plaquette en het veroorzaken van een aandoening, de zogenaamde atherosclerose. Uiteindelijk deze cholesterol plaques kunnen belemmeren of zelfs geheel blokkeren bloedstroom. Overmaat cholesterol is verbonden met vele cardiovasculaire aandoeningen, zoals hartziekte, hartaanval en beroerte.

Soorten

Cholesterol komt in twee verschillende types: low-density lipoprotein (LDL) cholesterol en high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol. LDL-cholesterol is "slechte" cholesterol. Het is het type van cholesterol dat de plaques die atherosclerose veroorzaken vormt. HDL-cholesterol is "goed" cholesterol. Wetenschappers denken dat de HDL-cholesterol helpt bij het verwijderen van LDL-cholesterol opbouw. U wilt een hoog HDL-cholesterolgehalte en een laag LDL-cholesterolgehalte. De meeste cholesterol tests zullen uw niveaus van zowel HDL en LDL-cholesterol te laten zien.

Wijzigingen Lifestyle

Ook al is uw lichaam maakt veel cholesterol, het veranderen van uw dieet kan bijdragen aan vermindering van uw LDL-cholesterolgehalte. Voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan verzadigd vet en transvetten kan het cholesterolgehalte verhogen bevatten, dus ze snijden uit je dieet is een goed idee. Vervang deze voedingsmiddelen met magerder vlees en voedingsmiddelen rijk aan vezels, zoals groenten en volkoren producten. Oefenen en weg te blijven van tabak kan ook helpen lager LDL-cholesterolgehalte.

Geneesmiddel

Het is niet altijd mogelijk om uw cholesterolgehalte te krijgen op de juiste plek door middel van veranderingen in levensstijl alleen. Sommige mensen kunnen aan een genetische aanleg voor een hoge LDL-cholesterolgehalte. In deze gevallen kan cholesterol snijden medicatie helpen. Statines kunnen LDL cholesterolgehalte knippen en HDL-cholesterol te verhogen. Ze eigenlijk stoppen met je lichaam van het maken van cholesterol. Andere geneesmiddelen, zoals selectieve cholesterolabsorptieremmers en harsen, je lichaam absorberen cholesterol. Fibraten kan verhogen HDL niveaus. Prescription-kracht niacine wordt ook gegeven aan het cholesterolgehalte te reguleren.