Waarom hebben sommige vrouwen Jeukende huid als gevolg van de menopauze?

Waarom hebben sommige vrouwen Jeukende huid als gevolg van de menopauze?

Menopauze brengt veel onverwachte veranderingen in het lichaam van een vrouw. Vrouwen niet alleen de ervaring van hot-flitsen en stemmingswisselingen, maar sommige vrouwen ervaren ernstig jeukende huid.

Oorzaken

Oestrogeen stimuleert de huid om olie te produceren. Tijdens de puberteit, sommige jonge vrouwen produceren te veel oestrogeen en ervaring acne. Tijdens de menopauze, de plotselinge daling van oestrogeen zorgt ervoor dat de huid uitdrogen.

Symptomen

Sommige van de menopauze en post-menopauzale vrouwen ervaren een ernstig droge en jeukende huid. Deze jeuk kan voelen als mieren kruipen onder de huid. Het is niet gemakkelijk verlicht met over-the-counter lotions.

Behandeling

Hormonale substitutietherapie (HST) zal droge en jeukende huid en andere symptomen van de menopauze te verlichten.

Risico's

Risico's HST klein, volgens de Mayo Clinic. Deze risico's omvatten een beroerte, hart-en vaatziekten en bloed-stolsels. Risico's zijn groter voor vrouwen die een oestrogeen alleen vervanging dan voor vrouwen die een oestrogeen en progesteron therapie te nemen te nemen.

Dieet

Verhoog de hoeveelheid omega-3 vetzuren in uw dieet om droge huid te verlichten. Zalm en walnoten zijn twee uitstekende bronnen van omega-3 vetzuren.