Waarom hebben sommige verstoppen slagaders en andere niet?

Het Proces

Atherosclerose of arteriële verstopping, een ziekte veroorzaakt door verdikking van de arteriële wand. Dit verkleint het arteriële lumen, een buis die bloed, de belasting op de bloedsomloop en beperkt de hoeveelheid bloed bereiken vitale organen en ledematen. Dit kan gebeuren met een slagader, maar de omstandigheden in bepaalde slagaders kan het proces versnellen. Deze omstandigheden komen vaak in de kransslagader (brengt bloed naar de hartspier) en de halsslagaders (breng bloed naar de hersenen), waardoor de zwaarste omstandigheden. Hierdoor wordt meer nadruk meestal geplaatst op deze slagaders.

Oorzaak

Atherosclerose begint met het ontstaan ​​van atherosclerose, of de vorming van plaque in de vaatwand. Atherogenese resultaten van lage dichtheid lipoproteïne (LDL), een soort cholesterol, penetreren de vaatwand en oxiderende binnen. Het immuunsysteem deze afwijking, omdat het zou een infectie, ontsteking veroorzaakt. Het is niet volledig duidelijk hoe LDL komt de slagaderwand maar specifieke risicofactoren is bekend dat atherosclerose veroorzaken dringen. Slagaders meest waarschijnlijk verstoppen wanneer deze risicofactoren hebben de grootste invloed.

Risicofactoren

Dyslipidemie, hypertensie en roken hebben een direct effect op atherosclerose. Dyslipidemie is een abnormale bloed lipidenprofiel dat een verhoogd LDL bevat. Slagaders blootgesteld aan hogere concentraties verhoogde LDL vaker worden geënt met plaque vormende middel. Hypertensie is hoge bloeddruk als gevolg van het hart binnen te hard pompen. Slagaders worden getekend door chronische hypertensie, en deze littekens vergemakkelijkt het ontstaan ​​van atherosclerose. Omdat arteriële druk varieert in het lichaam, atherosclerose waarschijnlijker wanneer hypertensie groot drukverhoging heeft beïnvloed. Roken bevordert dyslipidemie en hypertensie terwijl toevoegen van meer toxinen die het arteriële lumen beschadigen. Slagaders die het dichtst bij het hart zijn op het hoogste risico van schade als gevolg van deze toxines.

Het voorkomen

Vaak erfelijkheid, het verouderingsproces en verleden levensstijl keuzes hebben een onherroepelijk effect op atherosclerose. Roken is echter altijd een onnodig risico factor die kan worden aangepast. Dyslipidemie en hypertensie reageren op gezonde levensstijl wijzigingen en vaak kan volledig worden genezen met dieet en lichaamsbeweging. Medicamenteuze behandeling kan ook worden voorgeschreven aan dyslipidemie en hypertensie onder controle, het verminderen van hun invloed van atherosclerose.

Overwegingen

Atherosclerose heeft geen symptomen tot een slagader ernstig wordt afgesloten. Het is belangrijk om de risicofactoren kennen en preventief plan beheren. Artsen hebben een verscheidenheid van diagnostische testen en beeldvormende technieken voor het evalueren atherosclerose. Uw gezondheidszorg team is van onschatbare waarde bij de beoordeling van die slagaders in gevaar zijn en hoe je die risico's te minimaliseren.