Waarom heb Voeten zwellen?

Waarom heb Voeten zwellen?

Zwaartekracht

De meest voorkomende reden voor de voeten te zwellen is de zwaartekracht. Dit geldt met name als je in een baan te vinden waar je bent op je voeten de hele dag. Als je staat voor langere tijd, de zwaartekracht trekt de vloeistoffen in je lichaam naar je voeten. Zoals de vloeistoffen opbouwen in je voeten, zwelling kan optreden. Het zetten van uw voeten regelmatig gedurende de dag kan helpen verlichten en zelfs voorkomen dat de meeste gevallen van zwelling van de voet van de zwaartekracht.

Zwangerschap

Zwangerschap is een andere veel voorkomende reden waarom de voeten kunnen zwellen. Aangezien de foetus groeien in de baarmoeder, is er een toename behoefte bloedvolume in het lichaam te maken voor de aanwezigheid van de baby. Deze verhoogde bloedvolume kan soms leiden tot genoeg druk op de arteriële wanden gaan lekken uit de bloedvaten en in het omringende weefsel in de voeten en enkels.

Aderen

Veneuze insufficiëntie kan ook leiden tot voeten opgezwollen raakt. Veneuze insufficiëntie treedt op wanneer de kleppen in je aderen te zwak wordt. Hierdoor tegendruk optreden in de aderen waardoor bloed te sijpelen in de omringende weefsels. Dit komt vooral voor mensen met spataderen.

Secundaire Symptoom

Zwelling van de voeten kan ook een secundair symptoom van een ernstige aandoening. Congestief hartproblemen, emfyseem, leverziekte, nierziekte, bronchitis en schildklier ziekte al tellen gezwollen voeten als een secundair symptoom van hun diagnose.