Waarom heb ik donkere kringen rond mijn ogen?

Donkere kringen onder of rond de ogen worden veroorzaakt door lekkende haarvaten, volgens Darkcircles.net. Cirkels ogen zijn vergelijkbaar met een blauwe plek. Als hemoglobine wordt afgebroken, wat overblijft is een blauw-zwarte kleur, dat is wat je ziet. Indien, bijvoorbeeld, ben je geraakt in het oog, dit traumatizes bloedvaten. Bloed lekt en doordringt de omgeving en dit is waar de verkleuring optreedt. Echter, sommige mensen hebben donkere kringen zonder fysiek trauma gedaan om het gebied rond de ogen. Sommige hiervan is genetisch bepaald, maar andere factoren kunnen een rol spelen bij het creëren van donkere kringen.

Medicatie, vitamine K-deficiëntie, Uitdroging

Bepaalde geneesmiddelen kunnen maken het gebied rond je ogen kijken donker. De geneesmiddelen die het meest waarschijnlijk donkere kringen veroorzaken die bloedvaten verwijden, volgens Docshop.com. Donkere kringen kunnen ontwikkelen als u uitgedroogd bent of als u een tekort aan vitamine K. zijn

Allergieën

Als je een allergie lijdt, ben je geneigd om donkere kringen te ontwikkelen. In feite zijn donkere kringen beschouwd als een van de symptomen van allergie. Donkere vlekken verschijnen rond je ogen als gevolg van histamine reacties. Bovendien, als u last heeft van allergieën je kan wrijven en graven in en rond je ogen die verder zal verergeren de donkere kringen.

Zwelling en vermoeidheid

Zwelling (oedeem) kan optreden als u last heeft van allergieën en dit zal de ontwikkeling van donkere kringen vraagt. Vermoeidheid kan ook leiden tot donkere kringen. Wordt moe niet noodzakelijkerwijs ertoe leiden dat de donkere kringen; echter, als je huid bleker dan normaal als gevolg van vermoeidheid en je niet goed voelt, de donkere vlekken zullen meer dan ze normaal doen zien, volgens Darkcircles.net.

Randvoorwaarden

Donkere kringen rond de ogen kan een indicatie dat je een bloedsomloop probleem of een nier of een storing lever hebben, volgens Docshop.com.

Leeftijd en Dunner Skin

Naarmate we ouder worden, maakt onze huid niet bezitten zo veel vet en collageen als het ooit deed. Onze huid wordt daadwerkelijk dunner. Deze factoren samen maken de bloedvaten onder onze ogen duidelijker volgens de Mayo Clinic. Iedereen kan donkere kringen te krijgen, maar ze kunnen meer duidelijk zijn op een oudere persoon.

Congestie

Als je neus is gestopt up van een koude of sinus-infectie, kan deze donkere kringen meer opvallen. De aderen die afvoer voor je ogen tot je neus worden groter en donkerder wanneer congestie optreedt.

Te veel zon

Hoe meer zon je krijgt, hoe meer uitgesproken je donkere kringen gaat worden. Blootstelling aan de zon verhoogt de productie van pigment (melanine) in de huid en maakt de donkere kringen nog donkerder.