Waarom heb beenwerk Swell?

Na een lange dag werken, waar het staan ​​of zitten is een vereiste, velen van ons thuis te komen en "zetten onze voeten." We doen dit vaak omdat onze voeten en benen zijn pijnlijke en soms gezwollen. De redenen waarom de voeten en benen zwellen kan niet gegeneraliseerd worden; daarom zorgvuldig let op de omstandigheden rond het evenement. Alleen een zorgverlener kan de specifieke oorzaak van de zwelling te diagnosticeren; Dit wordt gewoonlijk bewerkstelligd door een medisch onderzoek, samen met bloed en andere tests.

Betekenis

Zwelling van de voeten en benen staat bekend als perifeer oedeem; Deze aandoening veroorzaakt zwelling door abnormale vochtophoping in het getroffen gebied. Ontsteking van de weefsels is een andere reden waarom zwelling gebeurt. Zwelling kan in de kuiten, dijen, voeten of enkels --- of enige of alle van de bovenstaande. Tal van redenen zijn om het been en voeten zwellen; sommige oorzaken zijn onschadelijk, terwijl andere levensbedreigend kan zijn. Raadpleeg uw arts om de precieze oorzaak van de vochtretentie en zwelling te bepalen.

Effecten

Perifeer oedeem --- of vochtophoping --- wordt soms toegeschreven aan de zwaartekracht of systemische problemen. Oedeem een ​​effect waarbij vloeistoffen worden gevangen in been weefsel, waardoor zwelling. Clinici de Mayo Clinic toestand dat de bloedsomloop, het lymfestelsel en de nieren bij aan de goede verdeling van lichaamsvloeistoffen, zodat problemen met deze gebieden oedeem kunnen veroorzaken. Ontsteking kan worden beïnvloed door een immuunsysteem reactie, zoals bij reumatoïde artritis is. Breuken of verstuikingen zijn ook belangrijke oorzaken van weefselontsteking in de benen en voeten.

Oorzaken

Gemeenschappelijke factoren die bijdragen aan uw voeten en benen zwelling kan bevatten staan ​​of zitten voor langere tijd, net als bij lange reizen in vliegtuigen of auto's. Een blessure, zoals een verstuiking; overgewicht of zwangerschap; of leeftijd kan ook vochtretentie veroorzaken. Echter, kunnen ernstigere oorzaken zijn bloedstolsels, en hart-, nier- of leverfalen. Been infecties, ondervoeding, insectenbeten of steken, spataderen, chirurgie en sommige medicijnen kunnen ook leiden tot gezwollen voeten en benen.

Preventie / Solution

Wanneer de zwelling van de benen en de voeten treden, experts van de Universiteit van Maryland raden het verhogen van je voeten. Om dit te doen, ga liggen en hef je je voeten boven het niveau van je hart. Bij het nemen van de lange weg reizen, stoppen elk uur of zo, strek je benen en rond te lopen. Tijdens het vliegen, opstaan ​​en bewegen om de vloeistof te houden stolt in je voeten en benen. Als u pijn voelt tijdens een poging om rond te lopen, blijf van je voeten en de uitoefening van uw benen in plaats.

Waarschuwing

Als u last heeft van pijn op de borst, kortademigheid, verwarring of duizeligheid gecombineerd met gezwollen been, bel 911, of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis spoedeisende hulp. Volgens de Mayo Clinic, kan deze symptomen een teken van een ernstige hartaandoening zijn. Bovendien, als u koorts of als het been of de voet is rood, gezwollen en warm aan, onmiddellijk een arts raadplegen.