Waarom Bouw Drug Treatment Centers in woonwijken?

Waarom Bouw Drug Treatment Centers in woonwijken?

Als een drugsverslaafde of alcoholist uiteindelijk besluit om hulp te krijgen, vaak controleert ze in een behandelprogramma. Veel programma's duren slechts 30 dagen. Maar de verslaafde is niet altijd klaar om het te maken in haar eentje na een maand van de behandeling. Vandaar dat de proliferatie van residentiële behandeling faciliteiten. Deze halverwege huizen bieden veiligheid in aantallen als verslaafden ofwel levend met een begeleider of als een autonome eenheid.

The Quest for Peace and Health

De belangrijkste reden verslavingszorg centra worden gebouwd in woonwijken is dat herstellende verslaafden willen veilig te zijn. Ze liever ergens worden verwijderd van open handel drugs en andere negatieve invloeden. Herstellende verslaafden leren om gezond leven, dat is veel gemakkelijker te doen in een rustige omgeving.

Oxford Huizen

Oxford House is het grootste netwerk van sober levende huizen. Sinds 1975, toen de eerste Oxford House geopend in Silver Springs, Maryland, zijn deze zelfbesturende huizen landelijk verspreid. Volgens de website van Oxford House, "Door het huren van goede huizen in goede wijken, hebben we aangetoond dat we goede buren over het hele land." Oxford House beweert dat waarde van onroerend goed te verhogen op de blokken waar de woningen zijn gelegen. Op een bepaald moment, 10.000 herstellende verslaafden wonen in Oxford Huizen. De groep gelooft in transparantie. Het maakt de locaties van de huizen publieke kennis.

Lessen uit Rimrock

De Rimrock Stichting van Billings, Montana, opgericht in 1968, is een andere vroege pionier van de verslavingszorg. Na vele jaren van de behandeling van verslaafden in grote installaties, Michel's House is geopend in 2001. Deze vier-plex gehuisvest herstellende vrouwen en hun kinderen. De moeders leerden ouderschap en het scheppen van vaardigheden tijdens de behandeling voor de verslaving. Het huis was zo succesvol dat rimrock snel uitgebreid door het huren van meer huizen. De uitbreiding ontmoeting met de buurt oppositie. Maar sommige buren werden gewonnen als ze goede resultaten zagen. Jim Gainan, die in de buurt van een van Rimrock huizen woonde, vertelde de Billings Gazette, "Behandeling werkt --- van dat, is er geen twijfel. Daarom zal ik mijn steun inschrijving in de toekomst op welke manier ik kan --- of het in mijn eigen achtertuin of niet. "

Buurt Oppositie

Ondanks de vele voorbeelden van residentiële behandeling centra zijn goede buren, gemeenschap angsten aanhouden. De grootste zorg is dat de verslaafden niet succesvol zijn in het opgeven van hun ondeugd, in plaats daarvan het aantrekken van drugs en drugsgerelateerde criminaliteit in de buurt zal zijn. Vele rechtszaken zijn ingediend naar residentiële behandeling centra verbieden. Officiële redenen hebben opgenomen met het argument dat de woningen zijn medische voorzieningen of bedrijven, en dus illegaal gezoneerd, en dat het aantal inwoners overtreft de wettelijke limiet voor niet verwante volwassenen delen van een huis.

Wetten ter bescherming van Residential Treatment Centers

Juridische strategieën behandelcentra te gebruiken voor de bestrijding van wijk oppositie behoren een beroep op de Fair Housing Act, de Americans with Disabilities Act en de Rehabilitation Act. Alle drie van deze handelingen kunnen richten op mensen met een handicap tegen discriminatie behuizing. Verslaving wordt gedekt door de wettelijke definitie van een handicap. Vele rechtszaken zijn succesvol geweest. Maar soms is de strijd is gewoon te lelijk, en het herstel organisatie laat de strijd in het voordeel van het zoeken naar vriendelijker buren elders.