Vruchten die bevatten glycerine

Vruchten die bevatten glycerine

Glycerine heeft vele gunstige eigenschappen, met name het feit dat het niet giftig voor de mens. Dit maakt het een populaire naast een breed scala van commerciële producten, zoals snoep, medicijnen en cosmetica. In feite is er een goede kans dat je al hebt gebruikt of verbruikt een product met glycerine vandaag. Hoewel er geen vers fruit dat elke glycerine bevatten, de meeste gedroogde vruchten hebben glycerine toegevoegd tijdens de verwerking tot vochtigheid en houdbaarheid te behouden.

Achtergrond

Glycerol (ook wel glycerine of glycerol) is een dikke, kleurloze, geurloze vloeistof die een bijproduct van de zeep te betrekken. Dierlijke of plantaardige vetten worden gemengd met een sterk basische oplossing (gewoonlijk loog) in een proces genaamd verzeping. Dit proces levert metaalzouten (natrium- of kaliumzouten), die een ruwe vorm van zeep en laat een bijproductmengsel dat glycerine bevat zijn.

Hoog gehalte glycerine's suiker maakt het ideaal als zoetstof in snoepjes en koekjes, en het vermogen om een ​​gladde textuur te behouden is de reden waarom het wordt toegevoegd aan ijs en gebruikt als de basis van tandpasta. De cosmetica-industrie gebruikt glycerine in crèmes en lotions om vocht aan te vullen, en de farmaceutische industrie gebruikt de dikke vloeistof als basis voor hoestsiropen.

Glycerine in Fruit

Er zijn geen vers fruit dat van nature glycerine bevatten. De meeste gedroogde vruchten (rozijnen, abrikozen, pruimen etc.) was glycerine toegevoegd tijdens de verwerking. Een glycerine meest nuttige eigenschappen als een hygroscoop, wat betekent dat het vocht uit de lucht. Wanneer gedroogde vruchten worden gedrenkt in glycerine, ze blijven een beetje taai en niet bros worden na verloop van tijd. Voor producten die bevatten gedroogde vruchten, zoals ontbijtgranen, de toevoeging van glycerine bewaart tevens overtollig vocht in de vruchten binnendringen in het graan, dat houdbaarheid verlengt en handhaaft kwaliteit.

Vegetarisch Concerns

Glycerine wordt typisch geproduceerd uit dierlijke vetten, echter ook afgeleid van niet-dierlijke bronnen. Kokos en palmolie zijn gemeenschappelijke bronnen van plantaardige glycerine, die vegetarisch-vriendelijk worden beschouwd. De meeste producten hebben niet glycerine broninformatie gedrukt op hun etiket of de verpakking, dus het is best om te informeren bij de fabrikant voordat u het product wordt gevreesd.