Vrouwen en Osteoporose

Vrouwen en Osteoporose

De meerderheid van de mensen die lijden aan osteoporose zijn vrouwen. Volgens de American Medical Women's Association, zal de helft van de vrouwen boven de 50 jaar een botbreuk in verband met osteoporose te ervaren. Alle vrouwen moeten osteoporose risicofactoren, tekenen, behandelingsmogelijkheden en methoden van preventie begrijpen.

Definitie

Het woord "osteoporose" betekent "poreuze botten." Het is een systemische ziekte die de botten verzwakt en zorgt ervoor dat ze broos worden.

Risicofactoren

Vrouwen hebben meer kans op osteoporose te krijgen als ze minder wegen dan 127 pond, heb genoeg beweging krijgen, gebruik van bepaalde medicijnen, zijn Kaukasische of Aziatische, of een familiegeschiedenis van de ziekte.

Preventie

Om osteoporose te voorkomen, moeten vrouwen er zeker van te krijgen voldoende calcium en vitamine D. Andere veranderingen in levensstijl kunnen helpen, zoals het krijgen van voldoende lichaamsbeweging, niet roken, gebruik van alcohol met mate, en het eten van een gezond dieet.

Tekenen

Tekenen van osteoporose omvatten rugpijn, verlies van lichaamslengte, gebogen houding en botbreuken.

Testen

Een dual-energy X-ray absorptiometrie (DXA) test wordt gebruikt om de botdichtheid te meten.

Behandeling

Geneesmiddelen voor de behandeling van osteoporose omvatten bisfosfonaten, selectieve oestrogeen receptor modulators (SERMs), calcitonine en teriparatide. Uw arts kan hormoontherapie aanbevelen, maar het is meestal niet de eerste keus voor de behandeling. Je mag fysiotherapie naast medicatie en veranderingen in levensstijl nodig.