Vrouwelijke Hypogonadisme Symptomen

Hypogonadisme is een aandoening die kan invloed hebben op zowel mannen als vrouwen. Het wordt gekenmerkt door het falen van de geslachtsklieren, genaamd geslachtsklieren te voeren zoals het hoort. Hoewel deze voorwaarde niet dodelijk en meestal niet nodig ziekenhuisopname, kan de effecten onaangenaam en ongemakkelijk. Als een meisje of vrouw ontwikkelt hypogonadisme, wordt aangeduid als vrouwelijke hypogonadisme.

Definitie

Hypogonadisme is een aandoening die optreedt wanneer de gonaden niet voldoende hormonen of leveren geen hen. De geslachtsklieren beïnvloed in mannelijke hypogonadisme zijn de testes, en de eierstokken zijn aangetast bij vrouwen. Volgens eMedicine.com, hypogonadisme komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Oorzaken

Er zijn twee categorieën van vrouwelijke hypogonadisme. De ene heet primaire hypogonadisme en treedt op wanneer de eierstokken niet werken zoals ze zouden moeten. Omstandigheden die het immuunsysteem, lever- en nierziekten, infecties, straling beïnvloeden, kunnen sommige soorten genetische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen en sommige operaties de primaire veroorzaken. Centraal hypogonadisme treedt op wanneer de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het regelen van de geslachtsklieren niet behoren functioneren. Een aantal oorzaken van deze vorm van de aandoening zijn abnormaal bloeden, tumoren, genetische aandoeningen, infecties en straling. Voedingstekorten en een overvloed aan ijzer in het lichaam kan bijdragen aan het zo goed.

Symptomen

Soms vrouwelijke hypogonadisme ontwikkelt voor een meisje de puberteit bereikt. Wanneer dit gebeurt, kan een meisje niet beginnen menstruatie als verwacht, kan ze korter zijn dan normaal en haar borsten mogen niet ontwikkelen. Wanneer de situatie zich voordoet nadat een vrouwelijke heeft bereikt puberteit, kunnen ze stoppen met menstrueren, hebben opvliegers en ervaren een verlies van haar op haar lichaam. Ze kunnen ook op: een verlaagde seksuele drang. In sommige gevallen wordt vrouwelijke hypogonadisme bij een vrouw die een hersentumor. Wanneer dit gebeurt, kunnen ze ook de ervaring van de typische symptomen van de aandoening als hoofd pijn, verlies van gezichtsvermogen en afscheiding uit de borsten.

Complicaties

Naast gewone symptomen van hypogonadisme vrouwelijke, sommige vrouwen niet zwanger of dragen baby's noemen omdat de staat. Interessant is hypogonadisme nature plaats van ontstaan ​​als gevolg van een operatie of een onderliggende gezondheidsprobleem. Wanneer het van nature voorkomt, heet menopauze en gaat vaak gepaard met opvliegers, prikkelbaarheid en vaginale droogheid.

Behandeling

Volgens de Georgetown University Hospital, vrouwelijke hypogonadisme is behandelbaar. Te behandelen kunnen vrouwen oestrogeen, een soort hormoon dat van nature in het lichaam, in pil of pleister vorm aannemen. Soms worden vrouwen behandeld met zowel oestrogeen en progesteron - een ander type van natuurlijk voorkomende hormoon - te helpen verlagen hun risico op het ontwikkelen van kanker van het slijmvlies van de baarmoeder. Sommige artsen schrijven lage niveaus van testosteron, een mannelijk geslachtshormoon, om vrouwen met een lage sex drives helpen. Bovendien kan artsenvrouwen pillen of injecties om ovulatie, die het vrijgeven van een ei van de eierstokken.