Vroege tekenen van reumatoïde artritis

De vroege stadia van chronische ziekten vaak onopgemerkt blijven, omdat de tekenen en symptomen die ze toebrengen onbelangrijk lijken. Veel patiënten negeren, of zijn zich niet bewust van de betekenis van hun symptomen en niet laten behandelen totdat de ziekte een grotere mate van ernst heeft bereikt. Vroege opsporing en behandeling van reumatoïde artritis kan gezamenlijke misvorming te voorkomen en geven een grotere kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan deze ziekte.

Significantie

Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte die de gewrichten van het lichaam aanvallen. Waardoor pijn en eventuele schade of misvorming van de gewrichten, geeft RA momenteel geen genezing. Pijnbestrijding strategieën en medicijnen die controle en beperking van de voortgang van de ziekte worden gebruikt in behandelmethoden.

Early Warning Signs

Vermoeidheid, lage koorts, ochtendstijfheid en gewichtsverlies kunnen symptomen van verschillende ziekten, waaronder reumatoïde artritis. Als u last heeft van een van deze symptomen, bezoek je huisarts, want die kunnen de vroege waarschuwingssignalen van reumatoïde artritis.

Gewrichtspijn

Gewrichtspijn en zwelling, met name in kleinere gewrichten zoals die in je handen en vingers, polsen of voeten, is een vroeg teken van reumatoïde artritis. Zwelling komt vaak in meer dan een gewricht tegelijkertijd. De aangetaste gewrichten kan heet zijn om aan te raken, rood of gezwollen. Beweeglijkheid van het gewricht kan ook worden beïnvloed.

Diagnose

Uw arts kan tests uitvoeren om een ​​diagnose van RA bevestigen. Bloedonderzoek, X-stralen en laboratoriumanalyse van het fluïdum in de getroffen gewrichten zijn alle methoden die de aanwezigheid van reumatoïde artritis kan detecteren.

Ondersteuning

Veel verschillende steungroepen en educatieve middelen bestaan ​​voor mensen die reumatoïde artritis. Omgaan met een chronische aandoening kan intimiderend zijn; wees niet beschaamd om te zoeken naar hulp. Als u al gediagnosticeerd met deze ziekte, of iemand kent die heeft, verken de koppelingen in de sectie Resources voor meer informatie.