Vroege tekenen van leverschade

Vroege tekenen van leverschade

De lever is verantwoordelijk voor 500 lichamelijke functies, variërend van de regulering van vetten, suikers en cholesterol te verwerken van alle die je inademt, inslikken en absorberen door uw huid. De lever produceert vele soorten hormonen, eiwitten, bloedstollingsfactoren, enzymen en immuunfactoren. De lever is het grootste orgaan in het lichaam naast de huid (de epidermis) en is even belangrijk als het hart en de longen. De lever speelt een belangrijke rol in ontgiften van het lichaam en filteren vergiften zoals drugs en alcohol, zware metalen en infectieuze organismen. Wanneer de lever schade ondervindt, is niet alleen de lever die wordt beïnvloed, vanwege de vele functies van de lever vervult in het lichaam.

Weefselschade

Schade aan de lever kan ontstaan ​​door alcoholisme, pil en drugsmisbruik en toxine overbelasting, presenteren op verschillende manieren, met inbegrip van littekenvorming van de lever (cirrose), vezelige lever (fibrose), en leververvetting (steatose).

Geelzucht

Geelzucht of vergeling van de huid en het wit van de ogen kan aanwezig zijn als een van de tekenen van leverbeschadiging zijn. Dit komt door het onvermogen van de lever metabolische bijproducten leidt tot een overbelasting bilirubine geelzucht, aanwezig in het geel worden van de huid en het oogwit veroorzaakt verwerken.

Andere tekenen

Vermoeidheid is een veel voorkomende teken van schade aan de lever en kan plotseling optreden, waardoor de patiënt meteen wilt slapen. Misselijkheid kan worden frequent en verlies van eetlust kunnen aanwezig zijn. Gewichtsverlies is mogelijk te wijten aan het verlies van eetlust.

Zware schade

Zware schade aan de lever, omdat het onmogelijk is de lever zijn normale functies resultaten uit te voeren gedecompenseerde cirrose. Littekenweefsel blokkeert de bloedstroom door de lever, waardoor verzwakking van de bloedvaten in de maag en de slokdarm en inwendige bloeden. Ammoniak opbouw kan leiden tot een verminderde werking van de hersenen en uiteindelijk coma.

Preventie / Solution

Het eten van een gezonde, evenwichtige voeding, vrij van kunstmatige toevoegingen en bestrijdingsmiddelen, is bevorderlijk voor een goede gezondheid van de lever of je leverschade hebben opgelopen of een gezonde lever. Het vermijden alcoholische dranken wordt drugs en cafeïne aanbevolen voor wie leverschade heeft opgelopen, zoals het beperken van de inname van bepaalde vitaminen zoals hoge doses vitamine A, vitamine D, ijzer en niacine, die toxisch voor de lever zijn. Gevorderde cirrose patiënten kan bovendien worden verplicht hun eiwit inname te beperken.