Vroege Opsporing borstkanker

Effectieve ziekte vechten, hangt af van het ontdekken van de aanwezigheid van de ziekte voordat de symptomen manifesteren. Borstkanker, waarvan een op de acht vrouwen treft, volgens Medline Plus, kan vaak worden geïdentificeerd door middel van verschillende technieken voor het screenen voordat het bloeit in een echte bedreiging. Volgens de statistieken van Imaginis.com, een gezondheids-site voor vrouwen, degenen wier borstkanker wordt ontdekt tijdens de vroegste stadia hebben een 100 procent vijf jaar te overleven.

Borstkanker

Factoren die de kans op het ontwikkelen van borstkanker kunnen verhogen, zijn leeftijd (oudere mensen hebben meer kans om kanker te ontwikkelen), geslacht (vrouwen zijn 100 keer meer kans te worden getroffen door borstkanker dan mannen), genetica (5 tot 10 procent van de gevallen blijken te worden overgenomen) en etniciteit (blanken zijn meer kans te worden getroffen).

Borstkanker Symptomen

In de meeste gevallen in een vroeg stadium van borstkanker vertoont zich zelden. Mogelijke signalen omvatten een verandering in de vorm of grootte van de borst, verandering nippel kleuring, een onverklaarbare afscheiding uit de tepel, of (het meest voorkomende symptoom) een knobbel in de borst of oksel. Detectie van een van deze symptomen moet onmiddellijk een bezoek aan een arts vragen.

Detectie Gereedschap

Volgens de American Cancer Society, de meest voorkomende instrument dat wordt gebruikt om borstkanker op te sporen is een eenvoudig zelfonderzoek. Een self-onderzoek is een handmatige onderzoek van de borst met de handen om de opsporing van significante veranderingen van borsten. Onder de resource met de titel "ACS borstzelfonderzoek Examen" bevat informatie om u te helpen de slag te gaan. Regelmatig zelfonderzoek kan u helpen vertrouwd genoeg met de kenmerken van uw borsten te worden, zodat u meer verzwakt aan de ontwikkeling van afwijkingen. In het ideale geval kan uw zorgverzekeraar u leert de juiste methode om borstzelfonderzoek examens uit te voeren.

Escalerende Opsporing Methodes

Een escalerende beleid van pro-actieve opsporing van borstkanker is vereist als de leeftijd van de patiënt toeneemt. Een jaarlijkse mammogram moet worden uitgevoerd in aanvulling op zichzelf en klinische examens beginnen op de leeftijd van 40 Bovendien, waar het totale risico op het ontwikkelen van borstkanker stijgt tot boven de 20 procent, zowel een jaarlijkse mammografie en een MRI nodig zal zijn.

Nieuwe Ontwikkelingen

Volgens onderzoek gepubliceerd in de editie van oktober 2009 van Science Translational Medicine, een nieuw borstkanker screening tool is in de werken. Deze methode is een handheld apparaat genaamd een "lab op een chip ', dat is geschikt voor het analyseren van een weefselmonster op genetisch niveau te bepalen of u een verhoogd risico op het ontwikkelen van borstkanker. Indien geplaatst in algemeen gebruik, kan deze vrouwen redden de moeite van het uitvoeren van zelf-examens, omdat ze op een vroegtijdige kennisgeving van mogelijke borstkanker zou worden gebracht tijdens hun regelmatige bezoeken aan de arts.