Vroege HIV & AIDS Symptomen

HIV is een virus genaamd het Human Immunodeficiency Virus. In de vroege stadia van een bloedonderzoek is de enige manier om te weten als je het hebt. Een persoon geïnfecteerd met dit virus wordt aangeduid als seropositief. Dit virus mettertijd kan aanvallen en ernstige verzwakking van het immuunsysteem. Dit zet je op een hoog risico voor elke vorm van infectie. Er zijn verschillende stadia van HIV-infectie. Maar op een gegeven moment de patiënt wordt gedefinieerd als AIDS.

Initiële Infectie

Wanneer iemand voor het eerst besmet is met het hiv-virus, zijn er meestal geen symptomen. Het kan 3-6 weken na besmetting beginnen om kleine symptomen.

Eerste Symptomen

Het meest voorkomende symptoom in de eerste stadia van een HIV-infectie is de aanwezigheid van griep-achtige symptomen. Dit kan onder meer koorts, hoofdpijn en misselijkheid. Bij veel patiënten kan dit niet voldoende ernstig zijn om medische hulp te zoeken. In degenen Daarvoor worden zij niet automatisch gecontroleerd op het HIV virus.

Andere voorkomende vroege symptomen

De enige andere vroeg teken dat een persoon het HIV-virus kan hebben is gezwollen klieren. Dit gebeurt omdat de lymfeklieren actief met het HIV-virus, maar het immuunsysteem niet verzwakt tot een punt dat bezorgdheid zou veroorzaken. Zij kunnen zich moe voelt, hebben diarree en wat gewicht verliezen.

Symptoom-periode

Terwijl de bovenstaande symptomen kunnen optreden, zijn ze vaak niet ernstig genoeg om een ​​punt van zorg dat de persoon HIV-positief te maken. Na de eerste infectie, zullen deze symptomen verdwijnen vaak volledig. Na te zijn besmet, kunnen patiënten terecht voor tien jaar en zelfs langer zonder aan te tonen symptomen.

Vroege symptomen van AIDS

Tegen de tijd dat een patiënt is gediagnosticeerd met AIDS, heeft het HIV-virus ernstig aangetast de persoon het immuunsysteem. Ze zal een veelheid aan symptomen, zoals nachtzweten en koude rillingen, aanhoudende hoofdpijn, diarree, laesies in de tong of mond, en significant gewichtsverlies een paar te noemen.