Vroeg de ziekte van Alzheimer

Vroege ziekte van Alzheimer is ook bekend als early-onset Alzheimer's en begrip en herkennen vroege symptomen en veranderingen in het ziekteproces kan helpen enige verlichting van symptomen en individuen toestaan ​​om plannen voor toekomstige zorg voordat cognitieve niveaus drastisch verlagen. Alzheimer is een hersenaandoening die resulteert in de hersenen celdood. Geheugenverlies en afname in cognitieve vaardigheden of denken processen niet een onderdeel van normale veroudering maar een teken van dementie die het vaakst in de vorm van Alzheimer's.

Vroege stadia van de ziekte van Alzheimer

Omdat de ziekte van Alzheimer is een progressieve ziekte-proces, zijn de symptomen van daling is in twee fasen verdeeld. Ziekte van Alzheimer bevat zeven stadia van normale functie tot zeer ernstige cognitieve achteruitgang.

Stage One

De eerste fase van de ziekte van Alzheimer, beschouwd als de eerste tekenen, weer redelijk normale functies en mogelijkheden. In de meeste gevallen is dit stadium houdt geen duidelijke of duidelijke tekenen van problemen met het dagelijks leven vaardigheden en functies buiten toe geheugenverlies.

De tweede fase

Fase twee van Alzheimer vertoont nog steeds een persoon die normaal kan functioneren, maar een die is begonnen met meer frequente aanvallen van geheugenverlies of vervalt merken. Deze fase kan een individu te vergeten bekende woorden of waar hij of zij een voorwerp geplaatst vinden. Bijvoorbeeld, zou een vrouw consequent vergeten waar ze haar tas, als ze het al opknoping op een kast deurknop voor jaren. Of een man misschien vergeten wat voor auto hij rijdt. Echter, in dit stadium, individuen, maar ook familie en vrienden, zijn niet gemakkelijk in staat om op te merken dat er iets mis is.

De derde fase

Deze fase van Alzheimer wordt nog steeds beschouwd een vroeg stadium van de ziekte, maar die brengt ook meer duidelijke tekenen van cognitieve achteruitgang. Zo kunnen vrienden, familie en collega's beginnen te merken dat een individu heeft moeite zich dingen te herinneren of heeft vaker concentratieproblemen. Een van de meest voorkomende symptomen in dit stadium is een persoon namen van vrienden en verre familieleden te vergeten. Onthouden van namen van mensen die hij of zij is net ingevoerd om is ook gebruikelijk, zoals het vergeten van wat hij of zij net gehoord op het nieuws of in de krant gelezen.

Stage Four

Deze fase wordt gewoonlijk aangeduid als mild of vroeg stadium Alzheimer en omvat steeds duidelijker moeite met dagelijkse taken en functies. In dergelijke gevallen kan een individu vergeten hoe te tellen of beheerder het chequeboek. Forgetting details over het gezinsleven zijn ook vaak tijdens deze fase, als is een persoon die steeds humeurig of ingetrokken wordt. Vanwege het besef dat het geheugen is niet in dit stadium, veel mensen zich terugtrekken uit sociale of familiale functies van verlegenheid of schaamte.

Later Stages

Stages vijf door zeven van de weergave van Alzheimer een gestaag afnemend vermogen om te functioneren in de voorheen bekende omgevingen. Deze mensen zullen waarschijnlijk helpen met het dagelijks leven taken nodig hebben en kan uiteindelijk hulp nodig hebt voor basiszorg zoals eten, aankleden en toiletbezoek. De latere stadia van de ziekte vrijwel altijd beperken het vermogen van een individu om te reageren of te communiceren, en zelfs reflexen zal afnemen totdat het lichaam sluit volledig naar beneden.