Vroedvrouw Verenigingen

Vroedvrouw Verenigingen

Tot in de 20e eeuw, de meeste vrouwen bevallen thuis onder de aanwezigheid van andere vrouwen, ofwel familieleden of verloskundigen. Verloskundigen waren vrouwen die een diepe kennis van het geboorteproces had verworven, meestal door persoonlijke observatie en begeleiding van oudere beoefenaars. Een opleving van interesse in de verloskunde heeft voorgedaan in de afgelopen jaren, en vele midwifing organisaties en verenigingen bieden nu belangenbehartiging en certificering.

De Verloskundigen Alliantie van Noord-Amerika

De Verloskundigen Alliantie van Noord-Amerika (MANA) is een overkoepelende groep in 1982 opgericht om alle belanghebbenden in de verloskunde te vertegenwoordigen: zorgverleners, vroedvrouwen, de leerling-verloskundigen en geïnteresseerde gezinnen. Verloskundigen zijn welkom om MANA meedoen ongeacht hun opleiding, achtergrond of certificeringen. De organisatie is actief in het bevorderen van de professionele referenties binnen het veld, en pleit voor verloskundige in de VS, Mexico en Canada.

De American College of Nurse-Verloskundigen

De wortels van het American College of Nurse-Verloskundigen gaan terug tot 1929 en is daarmee de oudste organisatie in het land specifiek gewijd aan kwesties van de gezondheid van vrouwen '. De vereniging is samengesteld uit professionele zorgverleners die een aanvullende opleiding door een erkende opleiding verloskunde hebben genomen. De grootste groep binnen de vereniging is gecertificeerd verpleegkundige-verloskundigen (CNMs) die, zoals de naam al doet vermoeden, zijn opgeleide verpleegkundigen met extra verloskundige ervaring hun beroepskwalificaties. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in andere disciplines kan verloskundige training te nemen en raken credentialed als gecertificeerde verloskundigen (CMS).

NARM en MEAC

De Noord-Amerikaanse griffie van Verloskundigen (NARM) is een organisatie gewijd aan de vaststelling van normen voor professionele competenties en certificering binnen de midwifing gemeenschap. De Verloskunde Raad voor Accreditatie (MEAC) stelt op dezelfde curriculum en onderwijs normen voor formele opleiding in de verloskunde. Samen, in partnerschap met MANA, is het geformaliseerd de opleiding van verloskundigen die niet afkomstig zijn uit een bestaande gezondheidszorg achtergrond, zoals ACNMs doen. Deze programma's zorgen voor een uniforme standaard van competentie, en degenen die met succes het proces worden credentialed als Certified Professional Verloskundigen.

Burgers voor Verloskunde en de Coalitie voor het verbeteren van zwangerschaps-Services

Burgers voor Verloskunde (CFM) is een actiegroep opgericht in 1996 door moeders die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van de verloskunde. Zijn focus ligt op de Verloskundige Model van Care, een reeks principes ontworpen om de voortplantingscyclus te maken en bevalling meer vrouw-centric door gebruik verloskundigen als zijn primaire verzorgers. Een vergelijkbare groep is de Coalitie voor het verbeteren van zwangerschaps-Services (CIMS), waarvan de leden zijn voorstanders van "moeder-vriendelijke zorg." Moeder-Friendly hun Bevalling Initiative streeft naar gelijkaardige principes, wijzend naar-verloskundige based zorg, als een manier om de kosten van de geboorte te verminderen en de uitkomsten voor moeders en kinderen.