Vragen over de 17e week van de zwangerschap

Elke week van de zwangerschap is anders. In uw 17e week van de zwangerschap, je bent in het midden van je tweede trimester en je baby ontwikkelt zich snel.

Grootte

Op 17 weken, je baby is iets meer dan 5 centimeter lang en weegt ongeveer 5 gram .-- net groot genoeg om in de palm van je hand.

Ontwikkeling

Botten van je baby zal beginnen te transformeren van zacht kraakbeen naar een harde skelet. Je baby kan zijn gewrichten bewegen en is zelfs het ontwikkelen van zweetklieren.

Gehoor

In dit stadium van de ontwikkeling, is je baby begint te dingen die gebeuren buiten de baarmoeder, met inbegrip van de klank van de stem van zijn moeder te horen. Sommige moeders kiezen om rustgevende muziek af te spelen als het kindje zich ontwikkelt om te troosten en te kalmeren hem.

Bewegend

U kunt beginnen met je baby voelen bewegen rond de 17 weken. Deze bewegingen kunnen sporadisch op het eerste en zal toenemen naarmate je zwangerschap vordert.

Veranderingen in de Moeder

Veel vrouwen beginnen te laten zien deze tijd, zoals de baarmoeder ongeveer 2 cm onder de buik. U kunt ook merken gewichtstoename als gevolg van de zwangerschap.

Gezond blijven

Zoals het geval is door uw zwangerschap, is het belangrijk om voldoende rust te krijgen en stressvolle situaties te vermijden, in het bijzonder als u een veeleisende baan. Vrouwen die zijn blootgesteld aan stress zijn meer geneigd om complicaties, zoals vroeggeboorte lijden.