Voors en tegens van Universal Healthcare

Voors en tegens van Universal Healthcare

De meerderheid van de onderwerpen besproken in de discussie over de nationale gezondheidszorg betrekking hebben op de een of andere manier, om de kosten en de kwaliteit van de zorg. Er zijn veel landen met lang gevestigde nationale gezondheidszorg plannen die kunnen worden bekeken op de aanwezigheid van een aantal van de effecten. Echter, veel van deze mogelijk niet van toepassing zijn op de VS, omdat de VS nam de ongekende stap van het creëren van een nationale stelsel van gezondheidszorg dat zorgverzekeraars houdt als een belangrijke component van de gezondheidszorg.

Kwaliteit van Zorg

Sommigen zijn bezorgd dat de kwaliteit van de zorg zal lijden of dat de gezondheidszorg zal onder geen enkele nationale plan worden gerantsoeneerd. Het is waar dat onder de vele nationale plannen die nieuwe, experimentele of bijzonder dure procedures worden niet gedekt door de nationale ziektekostenverzekering. In veel gevallen zijn deze procedures zijn nog steeds beschikbaar, maar worden niet gedekt door de verzekering, of slechts in op een noodsituatie basis, als gevolg van de kosten. Het is ook waar dat in sommige gevallen, procedures en behandelingen kunnen worden krachtens de nationale gezondheid plannen uitgesteld. Dit gebeurt over het algemeen alleen maar in niet-dringende, niet-levensbedreigende gevallen. Als het niet een noodsituatie, kunnen patiënten worden gevraagd om te wachten op procedures en behandelingen. Ook moet worden aangetekend dat in landen zonder nationale ziektekostenverzekering, deze zelfde procedures en behandelingen zijn ook niet beschikbaar voor degenen die ze zich niet kunnen veroorloven of goedkeuring krijgen voor hen van de verzekeringsmaatschappijen.

Onverzekerd

In de Verenigde Staten, zoals in de meeste landen debatteren nationale gezondheidszorg, de onverzekerden worden naar voren geschoven als de voornaamste reden voor de uitvoering van de nationale ziektekostenverzekering. Het hebben van mensen lijden omdat ze niet hebben verzekering is tragisch. In de meeste gevallen echter, zelfs die zonder ziektekostenverzekering zal medische hulp in te roepen en dat zorg moet worden betaald door iemand. Voor personen die niet de middelen hebben om te betalen voor de zorg zelf, moeten de kosten worden opgevangen door artsen, ziekenhuizen of de overheid.

Preventieve zorg

Een van de doelen van de meeste nationale plannen voor de gezondheidszorg is om individuen gevraagd om preventieve geneeskunde uit te oefenen. Ziekte en blessurepreventie kost doorgaans een kleine fractie van wat de ziekte en blessure behandeling kosten. Gehoopt wordt dat personen met de gezondheidszorg zullen meer kans om regelmatig controles te krijgen, en dat artsen hen in de richting van een gezondere levensstijl en preventie van ziekten kunnen sturen. Er wordt ook gehoopt dat wanneer de gezondheidszorg is de overheid gefinancierde dat de overheid een toegenomen belangstelling voor het bevorderen van de volksgezondheid zal hebben. In landen met door de overheid gefinancierde gezondheidszorg, de "zonde belastingen" op de producten in verband met gezondheidsproblemen, zoals alcohol en tabak, zijn hoger. Of het is te wijten aan preventieve geneeskunde en de nationale gezondheidszorg, de Verenigde Staten staat momenteel 50e in de wereld in termen van levensverwachting. Dit zet de VS aanzienlijk achter veel landen met een nationale gezondheidszorg, zoals Japan, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Europese landen.

Kosten

De kosten van de gezondheidszorg is een voortdurende discussie in landen met een nationale gezondheidszorg evenals die zonder. Een van de doelen van de meeste nationale gezondheidszorg is om de kosten voor gezondheidszorg te verminderen door een combinatie van de kosten te beheersen door middel van onderhandelingen met zorgverleners en farmaceutische bedrijven en door het elimineren van de winsten van de verzekeringsmaatschappijen en de kosten die door medische zorgverleners in het omgaan met verzekeringsmaatschappijen . Omdat de nieuwe Amerikaanse systeem heeft ervoor gekozen om de verzekeringsmaatschappijen te houden, is het onduidelijk hoe dit invloed zal hebben kosten. Met ingang van 2004, hoewel, de VS was meer te betalen voor de gezondheidszorg, als percentage van het BBP dan de meeste ontwikkelde landen. Er is niet zoiets als gratis gezondheidszorg; kosten van de gezondheidszorg worden betaald door de patiënten, verzekeraars of belastingplichtigen. De argumenten met betrekking tot de nationale gezondheidszorg draait om wie betaalt, wanneer en hoeveel.