Voors en tegens van Universal Healthcare Plannen

Een universele gezondheidszorg plan, dat verwijst naar een belastingbetaler gefinancierde systeem dat zorg biedt voor alle burgers. West-Europa en Canada hebben universele gezondheidszorg, maar vanaf 2010, de Verenigde Staten niet.

Voors

Universele gezondheidszorg biedt gezondheidszorg voor alle burgers, die voorstanders geloven is een mensenrecht. Mensen met reeds bestaande voorwaarden in staat om gezondheidszorg te verkrijgen zou zijn, dus het zou uiteindelijk levens redden. Daarnaast gecentraliseerde universele gezondheidszorg elimineert papierwerk inefficiƫnties. Het verstrekken van preventieve zorg, zoals regelmatige check-ups, kunnen de kosten door het voorkomen van ziekten of ze te behandelen in een vroeg stadium te verminderen.

Tegens

Universele gezondheidszorg krachten gezonde burgers te helpen betalen voor degenen die ziek zijn. De overheid zou rantsoeneren drugs, apparatuur of behandeling, volgens sommige tegenstanders. Bovendien zou het ontbreken van een winstoogmerk leiden tot inefficiƫntie of verspilling. Ten slotte zijn sommige tegenstanders beweren dat, omdat het illegaal is om te weigeren om iemand op een meldkamer te behandelen, een vorm van universele gezondheidszorg al bestaat in de Verenigde Staten.

Betekenis

Een 2002 Institutes of Medicine studie wees uit dat meer dan 18.000 Amerikaanse burgers elk jaar sterven omdat ze geen ziektekostenverzekering hebben, volgens mijn huisarts. Meer dan 45 miljoen inwoners van de Verenigde Staten hebben geen ziektekostenverzekering, volgens BalancedPolitics.org.