Voors en tegens van Kombucha

Voors en tegens van Kombucha

Kombucha is een traditionele drank bijna 2000 jaar oud, met een oorsprong die sporen van 19e-eeuwse Rusland door Japan en China, in de hedendaagse Amerikaanse gezondheidszorg cultuur. Hedendaagse versies van de drank worden verkocht door thee en energiedrank distributeurs - en de markt voor kombucha bijgevuld bijna $ 295.000.000 in de winst in 2009 Gezien de hoge snelheid waarmee de Amerikanen verbruiken deze veronderstelde "gezonde" drank, is het belangrijk om te begrijpen de voor-en nadelen van een dergelijk drankje.

How It's Made

Kombucha thee wordt gebrouwen van wat wordt genoemd een "paddenstoel" of "moeder cultuur", dat is een stevige geleiachtige massa gemaakt van gist en bacteriƫn gevormd genaamd. Deze culturen kunnen thuis gemaakt worden of online gekocht voor thuis brouwen. Het is belangrijk om te overwegen, echter, dat zonder goed toezicht en netheid, het brouwsel kan gemakkelijk worden besmet met volwassen giftige schimmels. Door het houden van een lage temperatuur en zuurgraad, maar ook na de juiste procedures, kan de kombucha safely.- worden gebrouwen

Gezondheid voordelen van Kombucha

Kombucha, bevat hoge niveaus van B-vitaminen, die de pancreas en lever van de schadelijke effecten van stress hormonen kunnen beschermen. Het is ook bewezen dat invloed antioxidant niveaus en bevordering van hogere glucosamine niveaus die pijn in de gewrichten te verlichten, aldus kombuchahome.com. De drank heeft een matige niveau van glucaarzuur, die kunnen helpen bij het voorkomen van de verspreiding en ontwikkeling van kankercellen, merkt Eten Renegade en PubMed.gov.

Historische Gevallen van Kombucha Voordelen

In zijn autobiografie, 1970 Nobelprijswinnaar schrijver Alex Solzjenitsyn beweerd dat het drinken van kombucha geholpen te genezen van zijn maagkanker terwijl gevangengenomen. In plaats van deze claim, President Ronald Reagan begon te drinken kombucha in 1987 om de verspreiding van zijn kanker te stoppen, volgens "Kombucha" door Tom Valentine.

Bijwerkingen van Kombucha

Kombucha kan allergische reactie, of bij degenen die hormoon vervangingen of andere medicatie andere schadelijke effecten veroorzaken. Gevallen hebben aangetoond dat herhaalde dagelijkse inname van kombucha in zo weinig als 4 oz. dagelijks tot lactaatacidose en myositis, die beide invloed spierontsteking en de opbouw van spieren zuur. Bovendien kan de mogelijkheid van onjuiste brewing fermentatie of leiden tot de opname van de giftige schimmel Aspergillus. In 1995 het Center for Disease Control genaamd Kombucha dagelijkse inname als een mogelijke oorzaak van de dood en de ziekte van twee Iowa vrouwen die zowel leed aan ernstige gespierde zuur opbouw. Herhaalde inname van kombucha kan ook leiden tot beschadiging van de lever, in dat de effecten ervan op de alvleesklier en de lever zijn heel sterk.