Voors en tegens van een Enkelbrace voor een verstuiking

Voors en tegens van een Enkelbrace voor een verstuiking

Met behulp van een brace is een goed idee als je je enkel verstuikt, maar de beste brace van alles is je eigen sterke spieren. Schoren is een deel van de prijs (Bescherming, rust, ijs, compressie en elevatie) protocol voor acute verstuikingen. Een brace kan de geblesseerde gewricht ondersteunen en houdt je op de been. De enkelbrace wordt geleverd in twee varianten - stijve en compressie.

Stijve Brace

De rigide brace vrijwel immobiliseert het enkelgewricht, een bijzonder voordeel in de eerste paar uur na het letsel. Een nadeel is dat een rigide enkelbrace niet onmiddellijk beschikbaar zijn.

De rigide brace komt in verschillende gedaanten. Elk ontwerp biedt aanzienlijke zijdelingse steun, dat is een goede zaak. Het grote nadeel is dat het tekenen van ernstiger letsel kan maskeren. Als je denkt dat je een stijve brace nodig hebt, raadpleeg dan een arts.

Compressie Brace

Een compressie brace beperkt ook gezamenlijke ontwerpresolutie, hoewel minder dan een rigide brace. Anderzijds meeste huizen hebben een of twee klaar. Zo snel als je kunt na verstuiking, wikkel je enkel met een compressie-brace. Het stabiliseert overstrekt of gescheurde ligamenten (bescherming) en helpt om de zwelling (compressie) te beperken. Zoveel als je kunt, houd de brace voor de eerste 48 tot 72 uur.

De compressie brace is zo eenvoudig elastische strips, elastisch geweven in de vorm van een enkel, vindingen die kant compressie en toeless drukkousen passen. Het is gemakkelijk en pijnloos aan een elastische band bandage wikkel rond een schrijnende gewricht.

Naast eenvoudigste toepassing is de veter brace, die meer steun dan louter elastische strip geeft, maar ook is onhandig, en kunnen worden aangeboden in verschillende maten. Hoewel er in vele drogisterijen, is het onwaarschijnlijk te zijn in uw huis de eerste keer dat iemand trekt een enkelblessure.

Een ander type, de vorm, geweven brace, kan pijn te trekken op, maar oefent druk uit op de juiste hoeken voor een enkel. Er is geen giswerk over hoe de brace wrap, maar als je enkel is erg gezwollen of je voet is ongemeen groot of klein, kan de geweven brace niet helemaal fit.

De sokachtige brace geeft zeer licht ondersteunen, wat niet goed gedurende de eerste 2-3 dagen van verwonding. Gebruiken, in plaats daarvan, om te voorkomen dat het opnieuw hartverscheurende je enkel na volledig healing. De uitstekende voordeel is dat het past in veel schoenen. Alle andere beugels passen in reguliere en sportschoenen slechts met moeite of helemaal niet.

Op het moment van Injury

Het wordt afgeraden om de geblesseerde enkel zo strak dat je bloedstroom beperken brace. Ook niet de normale activiteiten voort te zetten. Een overbelaste ligament vereist ook rust en vermindering van de ontsteking (ijs en elevatie). Tot slot, de brace niet blijven terwijl je slaapt, tenzij uw arts u adviseert om dit te doen, omdat je misschien niet in de gaten als het te strak zit.

Brace Nadelige?

Het wordt je over de bult van de pijn en zwelling na een verstuiking, maar staan ‚Äč‚Äčniet toe dat het relatieve comfort van een enkelbrace om u te verleiden tot het negeren van signalen van verdere schade. Als consistente pijn aanhoudt dan een week of twee, als rood-getint zwelling duurt, of als u koorts krijgt, ga naar een dokter.

Laat de brace niet blijven te lang, ook niet. Het dragen van een enkelbrace kan een cyclus waarin verstuikte ligamenten en de omliggende weefsels verzwakken en draai geworden. Dit kan leiden tot blijvende vermindering van het bereik van de beweging, verlies van evenwicht en inflexibiliteit. Een of meer van deze factoren verhoogt de kans op re-letsel.

Ook moet je niet te snel terug te keren naar een activiteit die veel gewicht dragen (bijvoorbeeld wandelen), balans (ballet is een voorbeeld) of plotselinge been wendingen (zoals basketbal) vereist. Een brace kan deze activiteiten mogelijk te maken, maar op de lange termijn, is het beter om te laten de verstuiking genezen eerste.

Revalidatie

Neem de brace af van tijd tot tijd na de eerste paar dagen en beginnen geschikte stretchen, versterken en balans oefeningen. De kans groot dat je enkel zal binnenkort zo goed als nieuw zijn.