Voorgestelde definitie & Indeling van Cerebral Palsy

Voorgestelde definitie & Indeling van Cerebral Palsy

Het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke, of NINDS, definieert hersenverlamming als "een van een aantal neurologische aandoeningen die verschijnen in de kindertijd of vroege kinderjaren en blijvend invloed lichaamsbeweging en spiercoördinatie, maar niet verergeren na verloop van tijd." Hersenverlamming resultaten van abnormale ontwikkeling van de hersenen. De meeste mensen met hersenverlamming de aandoening vanaf de geboorte, maar in sommige gevallen is het resultaat van een traumatisch letsel bij zuigelingen.

Diagnose

Terwijl de meeste mensen hersenverlamming geboorte, een diagnose kan niet onmiddellijk bepaald. Vroege tekenen van cerebrale parese omvatten onwillekeurige bewegingen, gespannen spieren en een vertraging in de grove motoriek, zoals kruipen en lopen. De arts kan gebruik maken van tests, zoals een MRI of computertomografie scan de diagnose hersenverlamming bevestigen. Specifieke diagnoses kunnen worden ingedeeld per bereik van de beweging en het aantal ledematen aangetast.

Limb Klassementen

Classificaties van hersenverlamming bepaald door het aantal ledematen aangetast zijn quadriplegie, diplegia, hemiplegie, triplegia en monoplegie. Quadriplegie en diplegia beide betrekken impairment van alle vier de ledematen. Echter, diplegia beïnvloedt de benen meer dan quadriplegia doet. Hemiplegie verwijst naar hersenverlamming dat slechts één zijde van het lichaam beïnvloedt. Triplegia schaadt drie onderdelen, meestal beide armen en één been, volgens de Ontario Foundation for Cerebral Palsy. Monoplegie slechts op een ledemaat, meestal een arm.

Indeling op stroming

Bewegingsbeperking veroorzaakt door hersenverlamming valt in een van de drie classificaties: spastische, athetotische en ataxie.

Spastische cerebrale parese

De prominente symptoom van spastische cerebrale parese is gespannen spieren. Wanneer te veel gebruikt, kan de spieren zwak worden, waardoor onhandige beweging. De behandeling van spastische cerebrale parese richt zich op het losmaken van de spieren en kunnen fysiotherapie, spierverslappende medicijnen, en braces voor stretching spieren bevatten. Spastische cerebrale parese resultaten van beschadiging van de cerebrale cortex van de hersenen.

Athetotische Cerebral Palsy

Symptomen van athetotische hersenverlamming omvatten onwillekeurige bewegingen en spraakproblemen. Afwisselend spierspanning veroorzaakt de onwillekeurige bewegingen geassocieerd met athetoid hersenverlamming. Een overmaat gezicht beweging zorgt ervoor dat de spraakproblemen. Fysiotherapie en logopedie kan helpen verlichten van de symptomen. Volgens Cerebral Palsy Bron, athetotische hersenverlamming is goed voor 25 procent van alle gevallen. Schade aan de basale ganglia, in de middenhersenen, veroorzaakt athetotische hersenverlamming.

Ataxic Cerebral Palsy

Ataxic hersenverlamming, veroorzaakt door schade aan de kleine hersenen van de hersenen, goed voor slechts 5 procent tot 10 procent van alle hersenverlamming gevallen, volgens Cerebral Palsy Bron. Schade aan de kleine hersenen, die balans en coördinatie regelt, veroorzaakt coördinatie problemen en slechte balans. Een andere problematische symptoom van ataxic cerbral parese is tremoren. Bijvoorbeeld, bevingen de taak van het oppakken van een stuk voedsel complex maken. Atactische hersenverlamming behandeling kunnen medicijnen zoals primidon en benzodiazepine symptomen verminderen.

Overwegingen

Om gedetailleerde diagnoses van hersenverlamming creëren, artsen combineren beweging classificaties met ledematen classificaties. Bijvoorbeeld, zou een arts geval van hersenverlamming veroorzaakt onwillekeurige bewegingen gelijkelijk in alle vier ledematen atactische quadriplegia classificeren.