Voordelen van Magnesium Supplementen

Een voldoende toevoer van vitaminen en mineralen in ons dagelijks dieet is essentieel voor het behoud van onze gezondheid. Magnesium is een van de essentiële mineralen die het lichaam nodig heeft en moet worden opgenomen in een gezond dieet. Lees verder om meer over de gezondheidsvoordelen van magnesium te leren.

Botontwikkeling

Magnesium is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van sterke botten en tanden. Een studie uit 2006 van "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism" (zie bronnen hieronder) bleek dat tienermeisjes die waren voorzien van een dagelijkse inname van 300 mg magnesium toonde een hoger, gezonder niveau van bot mineraal gehalte dan degenen die kregen een placebo (zie bronnen).

Osteoporose

Dezelfde 2006 studie ook wel de essentiële rol die magnesium speelt bij het verbeteren van botmassa, wat essentieel is in de preventie en behandeling van osteoporose. De inname van magnesium helpt te vertragen en in sommige gevallen zelfs omkeren botverlies.

Calcium Absorptie

Een verhoogde opname van calcium, een essentieel mineraal dat het lichaam is effectief zonder toename van de inname van magnesium de absorptie van calcium staat in de bloedstroom.

Heart Disease

Magnesium speelt een rol bij het voorkomen en behandelen van een aantal aandoeningen die het hart, waaronder aritmie, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en coronaire hartziekte. Magnesium helpt ook de spieren te ontspannen, en kan de extreme hart samentrekking dat hartaanvallen veroorzaakt te voorkomen.

Magnesium Deficiency

Magnesium supplementen zijn nuttig bij het verlichten van de symptomen van magnesium deficiëntie, zoals krampen, lage eetlust, vermoeidheid, depressie, hoofdpijn, misselijkheid, braken en hoge bloeddruk.

Astma

Volgens de Magnesium Bibliotheek, magnesium bij de behandeling van astma door mede spierkrampen in de luchtwegen die astma-aanvallen karakteriseren ontspannen. Astmapatiënten dient magnesium intraveneus nemen, die de minerale rechtstreeks in de bloedstroom levert. Als alternatief kunnen astmapatiënten magnesium supplementen te nemen in een drinkbare vorm, het drinken van het hete (zie bronnen).