Voordelen van Gene Klonen

Voordelen van Gene Klonen

Volgens het Human Genome Project, het klonen van genen optreden wanneer "een DNA-fragment van interesse van het ene organisme [overgebracht] naar een zelfreplicerende genetisch element zoals een bacterieel plasmide," waar het kan worden gekopieerd. Genklonering heeft vele voordelen, het toestaan ​​van wetenschappers om ziekten te creëren broodnodige organen voor patiënten die wachten op een transplantatie naar het verbeteren van de smaak en kwaliteit van het voedsel dat je eet om nog herbevolken bedreigde populaties van dieren tegen te gaan.

Studie van genetische aandoeningen

Wetenschappers kunnen het klonen van genen gebruiken om ziekten te bestrijden door het isoleren van een ziekte-veroorzakende gen. Nadat wetenschappers bestuderen en monsters te nemen uit verschillende gezinnen die een gelijkaardige genetische aandoening te delen, kunnen de wetenschappers erachter te komen welk gen verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de stoornis. Gene klonen technologie kan dan leiden tot de ontdekking van een behandeling voor de aandoening doordat wetenschappers gezonde genen plaats van de ongewenste degenen.

Organ Replacement

Vooruitgang in het klonen van genen kunnen wetenschappers dieper in de wetenschap van de productie van organen verdiepen. Er is hoop dat uiteindelijk het klonen van genen zal kunnen wetenschappers individuele organen om te worden gebruikt bij patiënten die een transplantatie nodig hebben te groeien. Volgens The Gene School, in het Verenigd Koninkrijk, hebben wetenschappers een manier om menselijk DNA in vis, konijnen, varkens, schapen, koeien en muizen plaatst gevonden. Omdat veel artsen zijn begonnen met het bestuderen met behulp van varkens organen voor transplantaties, kan het inbrengen van het menselijk DNA in varkensorganen betekenen veiliger, effectiever transplantaties met sterkere organen. Zoals stamcelonderzoek (het oogsten van cellen uit embryonaal weefsel) voorschotten, kunnen de wetenschappers uiteindelijk in staat zijn om individuele organen groeien.

Better Food

In de landbouw genklonering kunnen landbouwers hun sterkste gewassen en landbouwhuisdieren repliceren dan toevlucht te kruisen, waardoor het risico van ziekten verminderen. Klonen neemt ook het giswerk uit van de voortplanting van dieren. In plaats van het fokken van de koe met de meatiest build om de koe met de tweede-meatiest bouwen in de hoop van het produceren van een derde grote koe, kon een boer gewoon klonen de grootste koe en waarborgen de kwaliteit van zijn voorraad.

Herbevolking van Dieren

Volgens het Human Genome Project, kon reproductieve genetische klonen ook leiden tot het herstel van de populatie van bedreigde soorten. In 2001 riep een wilde os een gaur was de eerste bedreigde wilde dieren te worden gekloond. Hoewel de jonge os genaamd "Noach" overleed 48 uur na de geboorte van een koe "moeder" dat het embryo had gehost, het inspireerde de uitbreiding van het onderzoek naar het klonen van wilde dieren. Later dat jaar in Italië, een bedreigde wilde schaap heet een moeflon is met succes gekloond en vanaf december 2009 nog steeds woonde. In het begin van 2009 waren Britse wetenschappers zelfs in staat om een ​​uitgestorven ras van de steenbokken leven in te blazen door het klonen van zijn DNA. Hoewel de steenbok niet meer te leven dan een paar maanden, de geboorte bleek dat wetenschappers dichter bij het vinden van een manier om bedreigde en zelfs uitgestorven dieren terug te brengen.