Voordelen van Fosfatidylcholine

De meerderheid van choline in het lichaam in de vorm van fosfatidylcholine. Fosfatidylcholine is een fosfolipide (vet fosfaten bijlage) die celmembranen en zeer lage dichtheid lipoproteïnen (VLDL) vormt. Vet en cholesterol verbruikt in de voeding worden verpakt in de lever in VLDL. Zonder voldoende fosfatidylcholine, zal de VLDL ophopen in de lever en niet gesynthetiseerd, waardoor leverschade. Adequate inname van fosfatidylcholine vormt de essentiële voedingsstof choline en kunnen een aantal andere gezondheidsvoordelen.

Functie

Fosfatidylcholine is een fosfolipide dat essentieel bij de vorming en structurele integriteit van de celmembranen. Het kan ook worden gemetaboliseerd in de cel essentiële voedingsstof choline vormen. Fosfatidylcholine wordt ook gebruikt voor de productie van VLDL, dat transport vet van de lever naar andere weefsels.

Bronnen

Fosfatidylcholine kan worden geïsoleerd uit eierdooier of sojabonen. Soja-gebaseerde fosfatidylcholine wordt ook wel sojalecithine. Lecithines bevatten doorgaans een aantal andere stoffen, maar zijn een rijke (20 procent naar 90 procent) bron van fosfatidylcholine.

Tekort

Wanneer de levering van choline en fosfatidylcholine laag kan VLDL niet worden gesynthetiseerd en vet ophoopt in de lever, hetgeen kan leiden tot leverschade. Choline- en fosfatidylcholine-deficiënte individuen hebben ook de bloedspiegels van "goede" cholesterol LDL verlaagd.

Voordelen

Inname van lecithine remt de absorptie van cholesterol. De combinatie van dit effect, in aanvulling op de mobilisatie van vetten in de lever, heeft aangegeven dat fosfatidylcholine kan bevorderen lipolyse, of afbraak van vetten. Medisch geïntroduceerd leververvetting behandelen, heeft cosmetische mesotherapie injecties van fosfatidylcholine ook ontwikkeld voor de behandeling van gelokaliseerde vet.

Overwegingen

Het gebruik van fosfatidylcholine in mesotherapie is een onderwerp van debat. De belangrijkste punten van dit debat richten op mesotherapie zelf. Verschillende klinische studies doen aan dat fosfatidylcholine injecties effectief alleen of in combinatie met geneesmiddelen (bijv deoxycholaat) gelokaliseerde vetophopingen verminderen.