Voordelen van Diet Pills

Er zijn een aantal dieet pillen beschikbaar zowel over de toonbank en op recept. Hoewel al deze middelen hebben het risico van bijwerkingen, ze hebben ook een aantal voordelen. Echter, dieet pillen niet effectief werken zonder commitment van de gebruiker om en praktijk van gedragsverandering. Eten minder voedsel, waardoor junk food en toenemende gezondere keuzes zoals groenten en regelmatige lichaamsbeweging zijn essentieel voor gewichtsverlies met of zonder het gebruik van dieet pillen.

Prescription Diet Pills

Het belangrijkste voordeel van voorgeschreven dieetpillen zoals phentermine is de eetlust verminderen, volgens de Verenigde Staten federale regering website MedlinePlus. Wanneer iemands fysieke eetlust wordt verminderd, kan dit helpen beperken voedselinname. Het kan echter niet overeten genezen als gevolg van slechte gewoonten of als reactie op emotionele nood.

Over-the-Counter Diet Pills

Er zijn ook over-the-counter geneesmiddelen zoals Alli die werken om de absorptie van sommige vet gegeten blokkeren, volgens MedlinePlus. Het onverteerde vet wordt vrijgegeven wanneer de gebruiker passeert ontlasting tijdens hun gebruikelijke uitwerpselen proces. Dit kan helpen verminderen gewicht omdat niet al het vet wordt verteerd in het lichaam. Alli wordt chemisch uit orlistat en werd vroeger verkocht als het recept dieet pil Xenical. Het geneesmiddel werkt het beste in combinatie met een vetarm dieet.

Er zijn ook een aantal over-the-counter dieet pillen die variëren claims maar weinig bewezen nuttig volgens de Mayo Clinic. Een paar, zoals ephedra, kan inderdaad verminderen de eetlust, maar zijn gekoppeld aan ernstige risico's zoals een hartaanval, beroerte en overlijden.

Mogelijke risico's

Goed gebruikt, kunnen er voordelen aan het dieet pillen zijn als hulpmiddel bij gewichtsverlies. Maar opwegen tegen een aantal van de risico's kunnen ook een belangrijke factor zijn. Phentermine kan verslavend zijn, volgens MedlinePlus. Ook kan de effectiviteit na drie tot zes weken van behandeling verloren. Potentieel ernstige bijwerkingen kunnen zijn: braken, pijn op de borst, moeite met het uitoefenen, en kortademigheid.

Alli is geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration als mogelijk ernstige leverschade bij 32 patiënten tussen 1999 en 2008, volgens MedlinePlus. Zes patiënten leverfalen als mogelijk gevolg van het nemen van het geneesmiddel. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer moeite met het beheersen van de stoelgang, buikpijn, onregelmatige menstruatie, olieachtige afscheiding op ondergoed, en angst.