Voordelen & Nadelen van Transition Lenzen

Voordelen & Nadelen van Transition Lenzen

Transition lenzen zijn dual-purpose lenzen die gaan van reguliere objectieven binnen om een ​​zonnebril wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht buiten. Ze zijn bedoeld om correctieve lensdragers bieden met het voordeel van het niet hebben om te schakelen tussen hun gewone lenzen en zonnebrillen.

Functie

Transition lenzen zijn ontworpen om compleet transparant onder normale binnenverlichting voorwaarden te zijn. Wanneer de drager loopt de lenzen elke hoeveelheid UV-licht, zullen de lenzen dienovereenkomstig aanpassen aan de hoeveelheid licht. Bijvoorbeeld, op een heldere maar bewolkte dag, de lenzen misschien pas halverwege donkerder.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van overgang lenzen gemak. Transition lenzen zal zich aanpassen aan elke huidige lichtomstandigheden om spanning te verlichten op je ogen. Ze houden u van hoeft te onhandig clip-on of regelmatige recept zonnebril te kopen en kan een handige handsfree-optie bieden, vooral tijdens het rijden.

Nadelen

Een nadeel is dat zo nu en dan kunnen ze niet helemaal in de overgang naar een transparante binnenshuis staat als de kamer is bijzonder helder. Een ander nadeel is dat de overgang lenzen niet altijd zo donker als gewone zonnebril en misschien niet voldoende bescherming voor gevoelige ogen. Ook moet je de overgang lenzen niet automatisch veranderen tinten, in plaats nemen enkele minuten te gaan van licht naar donker of donker naar licht.