Voordelen & Nadelen van Managed Health Care

Managed gezondheidszorg is in eerste instantie bedoeld om de kosten te beheersen. Managed care creëert netwerken van alle zorgverleners en hun patiënten. Managed care is gebaseerd op het concept van "hoofdelijke", wat betekent dat een forfaitair bedrag wordt gegeven aan alle aanbieders in het netwerk ten opzichte van het aantal leden in de managed care plan. Het netwerk van alle zorgverleners in het plan opgenomen wordt gecontroleerd en bewaakt door de verzekeraar.

Kosten Voordelen

Managed care patiënten zijn onderdeel van een groot netwerk dat dient om de middelen, capaciteit en faciliteiten van het netwerk verspreid naar alle leden. Als lid heb je toegang tot 24 uur per dag, zeven dagen per week gegarandeerd tot medische zorg. Sinds de managed care provider betaalt een vast bedrag per lid, moet de gezondheidszorg per jaar per lid gerantsoeneerd worden gegeven wat het eerste bedrag is. Gaan over deze forfaitaire vergoeding wordt over het algemeen niet toegestaan, of in ieder geval niet onder. Dit betekent dat de kosten, co-betaalt en behandeling kwesties worden gespeld op voorhand, en financiële planning wordt het een reële mogelijkheid.

Risico Voordelen

De kosten te beheersen nog meer strak, managed care programma's te verspreiden vaak het risico in de medische zorg voor alle aanbieders in het systeem. Dit betekent dat de medische providers hebben een ingebouwde stimulans om hun patiënten zo gezond mogelijk te houden. Aangezien de hoeveelheid zorg die men kan hebben in een bepaald jaar is vooraf gepland, moet de patiënt meer verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheidszorg en lifestyle nemen. Het belangrijkste is echter het risico wordt geminimaliseerd door het feit dat alle faciliteiten, professionals en aanbieders onder de verzekering plan worden gecontroleerd op competentie, ethiek, verantwoordelijkheid en resultaten. Dit betekent dat de artsen in het systeem reeds zijn beoordeeld als zeer competent. Problemen zoals kosten overschotten, arts problemen en het ziekenhuis kwesties worden regelmatig gecontroleerd door de verzekeringsmaatschappij. Dit betekent, idealiter, dat managed care houdt een scherp oog op de kosten, competentie en resultaat.

Keuze Nadelen

Het grootste probleem met managed care systemen is het gebrek aan keuze. Managed care plannen hebben slechts een beperkt aantal professionals en ziekenhuizen in hun systeem, zodat het wisselen van een conventionele naar een beheerde plannen zou kunnen leiden tot het verlaten van uw arts. De keuzes in de behandeling opties zijn ook beperkt, aangezien het beheerd zorgsysteem --- vooraf --- zegt wat het zal betalen en wat het niet zal dekken. Dit betekent dat er een soort "routine" in het systeem dat innovatie of experimentele soorten zorg afwijst.

Behandeling Nadelen

De verzekeraar het beheer van een plan moet op de hoogte van alle aspecten van uw gezondheidsproblemen en behandeling worden gehouden. U moet de verzekeraar alles over uw gezondheidsproblemen vertellen ongeacht vertrouwelijkheid. Sinds die ziekenhuizen en artsen die deelnemen aan het plan te maken een winst hoe minder je wordt behandeld, lijkt er een ingebouwde ontmoedigt om veel tijd doorbrengen met elke patiënt. Als de professionals in het netwerk gaan over hun financiële toewijzing voor een bepaald jaar, dat is geld en tijd verloren.