Voordelen & Nadelen van HMO

Een HMO is een organisatie van de gezondheidszorg dat de pogingen om de kosten voor gezondheidszorg verlagen voor u of uw werkgever. HMO staat voor Health Maintenance Organization en het is een van de belangrijkste ziektekostenverzekering plannen samen met OEP (Preferred Provider Organizations) en POS (Point Of Service) plannen. De belangrijkste voordelen van een HMO centrum op de kosten, terwijl de nadelen leiden tot een gebrek aan keuze in wie je zal behandelen.

Kosten

Een groot voordeel van een deel van een HMO kosten. De kosten van de maandelijkse premies met een HMO is vaak lager dat typische ziektekostenverzekering. Veel zorgorganisaties hebben ook zeer lage co-betalingen voor diensten of het aantal recepten in tegenstelling tot de 80 procent dekking, dat is standaard in veel gezondheidszorg. Sommige zorgorganisaties hebben ook geen eigen risico of jaarlijkse maxima, die kan oplopen in de loop van een jaar in de reguliere ziektekostenverzekering.

Claim Formulieren

In standaard ziektekostenverzekering, moet aanvraagformulieren worden ingevuld voor de voorkant medische zorg, en kan er een wachttijd voor u om te worden terugbetaald door uw verzekeringsmaatschappij. Sinds zorgorganisaties vereisen niet dat u betaalt aan de voorkant meer dan alleen de co-pay, is er geen wachttijd te worden terugbetaald een up front betaling.

Primary Care Physician

Het hebben van een Primary Care Physician (PCP) kan zowel een voordeel en een nadeel zijn. In een HMO, moet u een PCP, die deel uitmaakt van het netwerk van de HMO's van de artsen die u verwijst naar alle andere gespecialiseerde artsen. Voor degenen die nog nooit een constante huisarts hebben gehad, is dit een voordeel, als arts kunnen krijgen om een ​​patiënt langer kennen en ontwikkelen van een goede relatie met hem. De arts zal ook zorgen voor het plannen van afspraken nemen met specialisten als een verwijzing nodig is. Een van de nadelen van het hebben van een PCP is dat als je een arts u gebruikt om te zien wie maakt geen deel uit van het netwerk van de HMO's hebben gehad, moet u overschakelen naar een nieuwe arts. Ook zal elke vertraging die optreedt met verwijzing van uw PCP naar een specialist leiden tot een vertraging in je zien dat specialist.

Bedrag

Het concept van hoofdelijke betekent dat artsen krijgen een vast bedrag per maand voor elke persoon die zij bedekken als ze deel uitmaken van een HMO. Dit betekent dat bezoekers sneller dan normaal zijn, vooral als een dokter veel patiënten te zien. Wanneer een patiënt heeft een hoop vragen voor een arts, kan dit leiden tot overhaaste antwoorden en snel geschreven recepten.

Kies Uw Eigen

Als je deel uitmaakt van een HMO, moeten alle dokters die je ziet een deel van de arts netwerk dat HMO zijn. Dit geldt ook voor specialisten die uw PCP verwijst u naar. Sommige ziekenhuizen zullen ook alleen gebruik maken van specifieke zorgorganisaties, wat betekent dat je niet altijd een keuze van uw ziekenhuis.